Inovacija: Dolaze pneumatici Goodyear sa silikom nove generacije

Kranj, Slovenija, 15. Maj 2015. PR Objave: Saopštenje -

Inovacija: Dolaze pneumatici Goodyear sa silikom nove generacije

Goodyearovi pneumatici sa silikom nove generacije, koji zahvaljujući manjem otporu kotrljanja omogućavaju da stepen iskorišćenja goriva bude veći, uskoro stižu na tržište. Američko preduzeće Goodyear Tire & Rubber Company počelo je da koristi novu generaciju silike za svoje pneumatike sa ciljem da doprinese boljem iskorišćenju goriva.

Goodyearovi pneumatici sa silikom nove generacije, koji zahvaljujući manjem otporu kotrljanja omogućavaju da stepen iskorišćenja goriva bude veći, uskoro stižu na tržište.

Američko preduzeće Goodyear Tire & Rubber Company počelo je da koristi novu generaciju silike za svoje pneumatike sa ciljem da doprinese boljem iskorišćenju goriva. Ova silika je prvi put upotrebljena kod SUV gume, koja ovog meseca dolazi na latinoameričko tržište, a planira se da će na evropskom tržištu biti dostupna iduće godine.

Goodyearovi istraživači materijala, u saradnji sa PPG Industries, proučavali su poslednjih deset godina efekte hemijski obrađene silike na karakteristike pneumatika i razvili specijalnu smešu gazećeg sloja sa silikom koja donosi brojne prednosti. Kada se ova silika doda gumenoj smeši gazećeg sloja povećava se čvrstoća pneumatika i smanjuje njegov otpor kotrljanja, čime se omogućava veći stepen iskorišćenja goriva i bolje prianjanje na mokroj podlozi. Ovaj novitet iz Goodyeara zadovoljiće potrebe vozača koji traže pneumatike za bolje iskorišćenje goriva, a istovremeno očekuju i optimalne performanse. Nova silika donosi i brojne ekološke prednosti - pošto se lakše dodaje smešama omogućava manju potrošnju energije za proizvodnju i smanjenje štetnih emisija.

Goodyear već više godina proučava razne mogućnosti u vezi sa silikom da bi ostvario pneumatike prijatnije za životnu sredinu. Tako je već otkrio prednosti pirinčane pleve koja je do sada odlazila na deponije otpada. Pepeo koji nastaje sagorevanjem pirinčane pleve namenjene proizvodnji električne energije može da se koristi kao efikasan i ekološki prihvatljiv izvor silike. Goodyear je već počeo pregovore sa potencijalnim dobavljačima od kojih bi mogao da dobija potrebne otpatke.  

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

Ključne reči

gume, goodyear, pneumatici, silika

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear sa novim EfficientGrip Performance 2 nepobediv u broju pređenih kilometara

Na tržište je došao Goodyearov novi letnji pneumatik EfficientGrip Performance 2 koji je na uporednim... Više...

Goodyear sa novim EfficientGrip Performance 2 nepobediv u broju pređenih kilometara

Na tržište je došao Goodyearov novi letnji pneumatik EfficientGrip Performance 2 koji je na uporednim... Više...

Goodyear sa novim EfficientGrip Performance 2 nepobediv u broju pređenih kilometara

Na tržište je došao Goodyearov novi letnji pneumatik EfficientGrip Performance 2 koji je na uporednim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed