Preko Beograda i tri kontinenta do novog svetskog rekorda!

Beograd, 24. Septembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Preko Beograda i tri kontinenta do novog svetskog rekorda!

Ekipa Challenge4 koju predvodi poznati nemački vozač Rainer Zietlow proći će kroz Beograd u pokušaju da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put dug 17.752 kilometra "od rta do rta" (Cape-to-Cape), od Norveške do Južne Afrike. Zietlow je avanturu započeo 21. septembra, a predviđa se da će pokušaj postavljanja novog rekorda trajati oko 10 dana uz poštovanje svih pravila saobraćaja i ograničenja brzine.

Ekipa Challenge4 koju predvodi poznati nemački vozač Rainer Zietlow proći će kroz Beograd u pokušaju da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put dug 17.752 kilometra "od rta do rta" (Cape-to-Cape), od Norveške do Južne Afrike.

Zietlow je avanturu započeo 21. septembra, a predviđa se da će pokušaj postavljanja novog rekorda trajati oko 10 dana uz poštovanje svih pravila saobraćaja i ograničenja brzine. U tom periodu Zietlowa i njegovu ekipu put će voditi kroz Srbiju i ukupno 19 država: od Norveške, Finske, Švedske, Danske, preko Nemačke, Češke, Slovačke i Mađarske, kroz Srbiju i Bugarsku sve do Turske. Na afrički kontinent ekipa će stići letom iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Kako bi u rekordnom vremenu prešao put preko tri kontinenta, Rainer Zietlow će svoj Volkswagen Touareg V6 TDI opremiti pneumaticima Goodyear Wrangler HP za SUV i 4X4 vozila koji svojom konstrukcijom odolevaju ekstremnim klimatskim uslovima na tom putu i zahtevnim terenima van puteva. Tokom celog puta ekipa će imati samo šest pneumatika, četiri montirana na vozilo i dva rezervna. Tročlana ekipa menjaće se za volanom svakih pet sati, voziće 24 sata na dan a zaustavljaće se samo za punjenje rezervoara gorivom.

Rainer Zietlow, koji je već postavio nekoliko svetskih rekorda za najbržu vožnju i vožnju na duge staze, izjavio je: "Pustolovina duga 17.000 kilometara je ono za čim žudimo. Zahvaljujući opremi koju su nam obezbedili naši partneri iz Goodyear-a dobro smo pripremljeni za put koji je pred nama, i ubeđeni smo da ćemo stići na Rt Agulhas za manje od deset dana."

Zietlow će za svaki pređeni kilometar dati donaciju od 20 centi u dobrotvorne svrhe za "dečja SOS sela" u Zambiji i Sudanu, a Goodyear je obećao da će da udvostruči svaki cent koji će u te svrhe pokloniti Rainer Zietlow.

Dodatne informacije:
Slike, video snimke i podatke o putovanju možete pronaći na internet sajtu www.touareg-capetocape.com

 

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 73.000 ljudi, a proizvodnju ima u 54 fabrike koje se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Goodyear je osnovan 1898. godine, a njegove inovacije već više od 100 godina postavljaju standarde u automobilskoj industriji.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Cepelin Goodyear kompanije vraća se na Evropsko nebo

Cepelin kompanije Goodyear nakon duge pauze vraća se na Evropsko nebo, gde će putovati narednih... Više...

Novi Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 - Za pouzdanu vožnju tokom cele godine

Goodyear je predstavio novi pneumatik Vector 4Seasons Gen-3 za celu godinu i time dopunio svoju više... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed