Počela dva važna međunarodna matematička takmičenja

Beograd, 24. Juni 2014. PR Objave: Saopštenje -

PoÄela dva važna meÄunarodna matematiÄka takmiÄenja

Otvoreni međunarodni Kup Matematičke gimnazije i Juniorska balkanska olimpijada iz informatike Svečanom ceremonijom otvaranja, uz prisustvo ministra prosvete dr Srđana Verbića, u Beogradu su zvanično počela dva važna takmičenja - Kup Matematičke gimnazije i Juniorska balkanska olimpijada iz informatike. U naredna tri dana, u oblasti matematike, fizike i informatike, takmičiće se preko 150 najtalentovanije dece uzrasta do 16 godina, iz 16 zemalja sveta.

Otvoreni međunarodni Kup Matematičke gimnazije i Juniorska balkanska olimpijada iz informatike

Svečanom ceremonijom otvaranja, uz prisustvo ministra prosvete dr Srđana Verbića, u Beogradu su zvanično počela dva važna takmičenja - Kup Matematičke gimnazije i Juniorska balkanska olimpijada iz informatike. U naredna tri dana, u oblasti matematike, fizike i informatike, takmičiće se preko 150 najtalentovanije dece uzrasta do 16 godina, iz 16 zemalja sveta. Kup Matematičke gimnazije se organizuje uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, i uz podršku Pireus banke.

Ministar prosvete, dr Srđan Verbić ovom prilikom je izjavio: "Zadovoljstvo je biti među mladim ljudima velikog potencijala čije mogućnosti ne možemo ni da zamislimo. Sertifikati su važni, ali je znanje važnije. Vi imate znanje koje će nam pomoći u budućnosti da rešavamo zadatke koji su mnogo teži od ovih koje imate danas. Iz Beograda ponesite znanje i nove kontakte."

Direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjanović, u ulozi domaćina i organizatora, tokom svečane ceremonije je rekao: "Matematička gimnazija je prošle godine, nakon pauze od tri decenije, odlučila da ponovo organizuje Matematički kup, a sada je istovremeno i domaćin Juniorske balkanske olimpijade iz informatike. Ove godine broj prijavljene dece veći je nego prošli put. To nam pokazuje da su takmičenja ove vrste potrebna, jer predstavljaju odlično mesto za razmenu ideja, znanja i iskustava".

Kup Matematičke gimnazije, kao i prošle godine, podržala je Pireus banka. Direktor banke, Neoklis Neokleus, izrazio je zadovoljstvo što je Pireus banka drugu godinu za redom podržala projekat od međunarodnog značaja.

"Pireus banka već godinama unazad pruža podršku različitim projektima iz oblasti obrazovanja, jer verujemo da talentovani mladi ljudi treba da čine pokretačku snagu celokupnog društva i da grade temelje bolje i svetlije budućnosti za naredne generacije".

Završna svečanost i dodela medalja i pehara za najuspešnije takmičare biće održana 26. juna u Narodnoj skupštini Republike Srbije.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nova pozicija filijale Piraeus Banke u Pančevu

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u Pančevu u ulici Generala Petra... Više...

Ekskluzivna ponuda za štednju u Piraeus banci

Povodom ovogodišnje Nedelje štednje, Piraeus banka je pripremila tradicionalno dobre uslove za... Više...

Nova poslovnica Piraeus Banke u centru Kragujevca

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u samom centru Kragujevca, u ulici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed