Goodyear otkrio nove tehnologije pneumatika na sajmu u Ženevi

Ženeva, Švajcarska, 19. April 2014. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear otkrio nove tehnologije pneumatika na sajmu u Ženevi

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires predstavio je svoja nova dostignuća u oblasti razvoja inovativnih tehnologija u proizvodnji pneumatika visokih performansi. Posetioci Sajma imali su priliku da se bolje upoznaju sa funkcionisanjem "inteligentnih" pneumatika.

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires predstavio je svoja nova dostignuća u oblasti razvoja inovativnih tehnologija u proizvodnji pneumatika visokih performansi.

Posetioci Sajma imali su priliku da se bolje upoznaju sa funkcionisanjem "inteligentnih" pneumatika. Reč je o novom, revolucionarnom konceptu Dunlop-a čija je osnovna ideja da se zahvaljujući direktnoj vezi između mikročipa ugrađenog u pneumatik i centalnog kompjutera unutar automobila, poboljšaju njegove performanse prilikom skretanja i kočenja. Sistem je dizajniran tako da mikročip šalje informacije o temperaturi, pritisku i opštem stanju pneumatika u centralni računar automobila kako bi se poboljšale performanse, te osigurala bezbedna vožnja. Korišćenjem tih informacija kompjuter po potrebi može da menja "set-up" vozila, kao što su longitudinalni i lateralni algoritmi, kako bi se dodatno unapredilo ponašanje vozila. Poboljšanja se takođe odnose i na kraći put kočenja kod aktivacije ABS-a, bolji osećaj za volanom kod skretanja te još bolju optimizaciju sigurnosnih sastava automobila.

Mogućnost oštećenja čipa prilikom vožnje, kao i montaže praktično ne postoji. Koncept "inteligentnih" pneumatika za sada je u eksperimentalnoj fazi, a nakon potvrde rezultata testova biće primenjen u proizvodnji novih modela Dunlop guma.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Goodyear na trkačkim stazama i u svetu e-sporta

Krajem prethodne nedelje Goodyear je dodatno učvrstio svoj položaj u svetu virtuelnog sporta. Njegovim... Više...

Cepelin Goodyear kompanije vraća se na Evropsko nebo

Cepelin kompanije Goodyear nakon duge pauze vraća se na Evropsko nebo, gde će putovati narednih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed