Kompanija Unilever u akciji čišćenja roditeljskih kuća

Beograd, 06. Juni 2013. PR Objave: Najava -

Kompanija Unilever u akciji ÄiÅ¡Äenja roditeljskih kuÄa

Kompanija Unilever u akciji čišćenja roditeljskih kuća - za zdravije okruženje dece obolele od raka

Sa ciljem da skrene pažnju na značaj higijene za zdravlje dece, kompanija Unilever je pokrenula akciju "100% čisto, 100% očišćeno" u okviru koje je tokom aprila i maja očišćeno 70 osnovnih škola, a svim osnovnim školama na teroriji Srbije su uručene donacije u vidu Domestos poklon paketa. Nakon čišćenja škola, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka – NURDOR-om, očišćene su četiri NURDORove kuće, u kojima borave roditelji sa decom koja se leče od raka, i to  u Beogradu, u Novom Sadu i u Nišu.

Povodom čišćenja prve roditeljske kuće, koja se nalazi na Senjaku, Todor Mančić, predsednik Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, je izjavio: "Siguran sam da je svima jasno koliko je značajna čistoća za zdravlje naše dece. Kada je reč o deci oboleloj od raka,  dobri higijenski uslovi su od presudnog značaja za kvalitet nihovog lečenja. U skladu sa time, iskreno se zahvaljujem kompaniji Unilever koja je, društveno – odgovornom akcijom "100% čisto, 100% očišćeno", obuhvatila i čišćenje svih naših roditeljskih kuća. Misija našeg udrženja je da pružimo pomoć i podršku deci oboleloj od kancera i njihovim roditeljima da što lakše prihvate i prebrode teškoće sa kojima se suočavaju, među kojima su: adekvatno lečenje, obezbeđivanje smeštaja,  pružanje psiho-socijalne pomoći tokom i nakon završenog lečenja. Naš cilj je i da moblišemo celokupnu javnost da daju svoj doprinos i pruže podršku porodicama dece koja se suočavaju sa sa najtežim bolestima. Otvorili smo 4 roditeljske kuće u kojima nastojimo da na adekvatan način zbrinemo roditelje i obolelu decu dok su na terapijama."

Dan Lucian Rusu – zamenik predsednika UO  Unilever Beograd ovim povodom je rekao: "Želeći da kroz akciju "100% čisto, 100% očišćeno" edukujemo i poboljšamo higijenske uslove ustanova u kojima borave deca, uvideli smo da presudni značaj ima čišćenje roditeljskih kuća. Drago nam je što smo bar malo doprineli poboljšanju uslova u kojima borave deca obolela od raka sa svojim roditeljima. Ovaj deo akcije ima posebno humanu dimenziju, jer pomoć i podršku pružamo upravo onima kojima je i najpotrebnija. U to ime, doneli smo odluku da svaki zaposleni u našoj kompaniji lično donira po jedan paket za svaku od 19 porodica koje su smeštene u roditeljskim kućama".

G. Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izjavio: "Iako su suočeni sa teškom bolešću, dužni smo da deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima što više olakšamo probleme kroz koje prolaze. U tom smislu svaka akcija ove vrste je dobrodošla, tako da smo je i mi u Ministarstvu prosvete zdušno podržali".

Dr Svetlana Mijatović, šef odseka za koordinaciju rada sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja ovom prilikom je istakla: "Znajući da je zdravlje dece koja su obolela od raka izrazito ugroženo, unapređenje higijenskih uslova u prostoru u kome borave je od presudnog značaja. Kompanija Unilever je sprovođenjem ove akcije pokazala humanost na delu i iskreno se nadamo da će biti uzor ostalim kompanijama da daju svoj doprinos."PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Završena prva faza rekonstrukcije sanitarnih prostorija u Srednjoj zanatskoj školi - Novi toaleti za čistu peticu

Zahvaljujući donaciji kompanije Unilever, Srednja zanatska škola iz Rakovice je dobila dva nova... Više...

Završena prva faza rekonstrukcije sanitarnih prostorija u Srednjoj zanatskoj školi - Novi toaleti za čistu peticu

Zahvaljujući donaciji kompanije Unilever, Srednja zanatska škola iz Rakovice je dobila dva nova... Više...

Unilever obnavlja toalete Srednje zanatske škole u Rakovici - Higijena za čistu peticu

Kompanija Unilever i brend "Domestos" pokrenuli su dobrotvornu akciju uređenja toaleta u Srednjoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed