Erste Banka i KfW ugovorili kreditnu liniju za energetsku efikasnost i MMSP od 10 miliona evra

Beograd, 13. Decembar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Erste Banka i KfW ugovorili kreditnu liniju za energetsku efikasnost i MMSP od 10 miliona evra

Erste Bank a.d. Novi Sad i KfW potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 10 miliona evra prvenstveno namenjenoj finansiranju aktivnosti koje podrazumevaju povećanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije. Najmanje 50% od ugovorenih 10 miliona evra biće plasirano za te svrhe, dok će ostatak biti iskorišćen za finansiranje potreba mikro, malih i srednjih preduzeća za stalnim sredstvima.

Erste Bank a.d. Novi Sad i KfW potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 10 miliona evra prvenstveno namenjenoj finansiranju aktivnosti koje podrazumevaju povećanje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Najmanje 50% od ugovorenih 10 miliona evra biće plasirano za te svrhe, dok će ostatak biti iskorišćen za finansiranje potreba mikro, malih i srednjih preduzeća za stalnim sredstvima. Sredstva namenjena za energetsku efikasnost moći će da koriste i MMSP i građani.

Reč je o dugoročnim investicionim kreditima sa fiksnom kamatnom stopom.

"Uspostavljanje saradnje sa KfW-om smatramo veoma bitnim za banku i naše klijente. Ova kreditna linija će nam omogućiti da klijentima obezbedimo kredite sa fiksnom kamatnom stopom sa dužim rokom otplate nego što bi to bilo moguće u standardnoj ponudi. Planiramo da sredstva iz ove linije plasiramo privredi i građanima tokom 2013. godine", izjavio je Slavko Carić, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke.

"Finansijska podrška mikro, malim i srednjim preduzećima u Srbiji je veoma važna za stabilizovanje ekonomije i stvaranje poslova. Mere za povećanje energetske efikasnosti doprinose uštedi energije, što je posebno bitno za zemlju koja energiju mora da uvozi. Zbog toga smatramo da je ova kreditna linija sa Erste Bankom važna za ekonomiju Srbije i radujemo se zbog uspostavljanja ove saradnje", izjavila je Ulrike Lasman, direktorka finansijskog odeljenja KfW-a za jugoistočnu Evropu i Tursku.

U ovoj godini, zaključno sa trećim kvartalom, Erste Banka je povećala portfolio kredita odobrenih pravnim licima za 28,1% u odnosu na kraj prethodne godine, dok su krediti stanovništvu i mikro klijentima povećani za 10,4%.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što... Više...

ProCredit banka predstavila svoju ponudu na novosadskom Sajmu poljoprivrede - Siguran oslonac za investicije poljoprivrednika

Široki spektar investicionih i subvencionisanih kredita, kao i kredita za unapređenje energetske... Više...

Do uštede energije samo kroz usklađivanje zakona

Kompanija ELTEC PETROL inicirala okrugli sto: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed