"Novi Lideri" 2012 - Ideja. Inicijativa. Inspiracija.

Beograd, 18. Oktobar 2012. PR Objave: Najava -

"Novi Lideri" 2012 - Ideja. Inicijativa. Inspiracija.

Projekat "Novi Lideri" realizuje se već sedmu godinu za redom od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC. Pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Projekat "Novi Lideri" realizuje se već sedmu godinu za redom od strane međunarodne studentske organizacije AIESEC. Pokrenut je 2006. godine sa idejom da se jača liderstvo u Srbiji i da se mladi podstaknu na proaktivan način razmišljanja i pokretanje inicijativa kako bi pozitivno uticali na društvo.

Realizacija projekta se sastoji iz dva dela: Lead Up-a i Konferencije Novih Lidera. Lead Up je događaj koji prethodi Konferenciji i koji je održan 13. oktobra u tri grada Srbije istovremeno – u Nišu, Beogradu i Novom Sadu. Cilj Lead Up-a je okupljanje mladih aktivista iz različitih delova Srbije, koji su zainteresovani da čuju lidere iz svoje lokalne zajednice. Takođe, biće organizovana i panel diskusija kako bi se odgovorilo na temu "Liderstvo u Srbiji – Da li mladi u izazovima vide prilike ili probleme?". Lead Up će doprineti i razmeni stavova, znanja i ideja između svih okupljenih. Naravno, biće to dobar uvod pred Konferenciju Novih Lidera.

Konferencija Novih Lidera će se održati 29. i 30. oktobra u Narodnoj banci Srbije, u Beogradu. Okupiće oko 150 mladih, proaktivnih delegata iz cele Srbije, koji žele da čuju iskustva i savete ostvarenih lidera iz naše zemlje i regiona. Učesnici će se upoznati sa sposobnostima i veštinama koje karakterišu agente pozitivnih promena i to kroz interaktivne radionice, koje će voditi kompetentni treneri, predstavnici kompanija – partnera projekta. Razmatraće se i vrednosti koje veliki i uspešni agenti promena i uzori u našem društvu pokazuju, kroz još jednu panel diskusiju.

Prošle godine, mnoge istaknute ličnosti iz našeg društva, podelile su sa delegatima Konferencije svoje viđenje liderstva i percepciju uspeha. Tako je Nebojša Radović, mladi lider internet zajednice, rekao da je za njega uspeh dobar osećaj povodom činjenice da ste uradili nešto da pomognete drugima. Snežana Divac je tom prilikom poručila mladima da je bitno verovati i da je u tom slučaju sve moguće. Svoja liderska iskustva su tada predstavili i Duško Vujošević, Ivan Tasovac, Vitomir Jevremović, Filip Vukša, Ivan Ćosić, Veroljub Zmijanac, Andrea Brbaklić. I ove godine, "Novi Lideri" će okupiti sjajne govornike i uspešne lidere iz našeg okruženja.

Na kraju, neizostavno je pomenuti da je jedna od AIESEC-ovih uloga u društvu upravo razvijanje mladih lidera. AIESEC, kao najveća međunarodna platforma za otkrivanje i razvijanje potencijala omladine, prepoznaje nedostatak proaktivnosti u mnogim savremenim društvima kao najveći izazov današnjice. Tu osobinu prepoznavanja i stvaranja novih prilika, razvija kod mladih ljudi kroz različita iskustva – realizacijom projekata od društvenog značaja, internacionalnom razmenom i stručnim praksama. AIESEC Srbije projektom "Novi Lideri", doprinosi stvaranju novih mladih lidera, agenata pozitivnih promena u svome okruženju.PODACI O FIRMI

Naziv: AIESEC na Ekonomskom fakultetu
Adresa: Kamenička 6
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@aiesec.org.rs
Web: www.aiesec.org.rs
Tel: +381.11.262.1455
Kontakt osoba:
Ime: Maja Todorović
Funkcija: Marketing & PR manager
Tel:
e-mail: maja.todorovic@aiesec.net

Više...

Ključne reči

aiesec, novi lideri

POVEZANI SADRŽAJI

Postani član najveće studentske organizacije na svetu!

Najveća međunarodna organizacija vođena od strane mladih, AIESEC, regrutuje nove članove. Mladi... Više...

Sve počinje od jedne ideje!

Projekat "Globalna škola preduzetništva" organizuje se sa ciljem da studentima i diplomcima omogući... Više...

Novi Lideri u Beogradu

Omladinska organizacija AIESEC će 27. aprila u Beogradu organizovati finalnu konferenciju Novi Lideri... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed