Šahovski klub Vidikovac apeluje za pomoć za Prvu ligu Srbije

Beograd, 20. Avgust 2012. PR Objave: Saopštenje -

Å ahovski klub Vidikovac apeluje za pomoÄ za Prvu ligu Srbije

Šahovski klub Vidikovac, koji se plasirao za ovogodišnju Prvu ligu Srbije od 17. do 27. septembra u hotelu Grand u Valjevu, ima jednu od najmlađih ekipa u istoriji ovog takmičenja, ali je suočen sa nedostatkom sredstava i zbog toga je učešće neizvesno!

Šahovski klub Vidikovac, koji se plasirao za ovogodišnju  Prvu ligu Srbije od 17. do 27. septembra u hotelu Grand u Valjevu,  ima jednu od najmlađih ekipa u istoriji ovog takmičenja, ali je suočen sa nedostatkom sradstava i zbog toga je učešće neizvesno!

- Prosek godina naših igračica je 15 i po – kaže trener Marija Lukić. - Biće to prilika da odmerimo snage sa mnogo iskusnijim i po rejtingu jačim ekipama i igračicama. Neće biti lako, cilj je da sačuvamo status prvoligaša, ali i da kroz ligaške mečeve igračice steknu što više iskustva.

U klubu je nekoliko veoma talentovanih šahistkinja: Anastasija Panić (19 godina) je bila kadetska šampionka Balkana 2007, šest na omladinskom Šampionatu Srbije i 11. na seniorskom ženskom Prvenstvu Srbije ove godine, Anđela Velikić (15) je omladonska prvakinja Beograda za ovu godinu i sedma na omladinskom prvenstvu Srbije, Marija Todorović (13) prvakinja kluba za devojčice 2012, Nevena Đorđević (8) je šampionka Balkana 2009. za devojčice do osam godina iako je tada imala pet godina i ove godine je prvakinja Srbije za šahistkinje do osam gonida, Kristina Brankov (22) je prvakinja Vojvodine za žene i omladinke 2010. i ima šampionsku titulu na Prvenstvu Balkana 2007. do 18 godina…

- Postavili smo na sajt kluba www.sk-vidikovac.com apel za pomoć i već imamo i neke donatore da sakupimo novac za ovo takmičenje. Daju koliko ko ima i može i hvala im na svakoj pomoći. Bila bi velika šteta da ne učestvujemo. Mi smo već postigli ogroman uspeh plasmanom u Prvu ligu Srbije, ali ne želimo da to bude po formuli "igrali su samo jedno leto", već da u perspektivi postanemo stabilan prvoligaški kolektiv - dodala je trener Marija Lukić. - Bilo bi najbolje da dobijemo kvalitetnog sponzora da nas prati na duže staze, jer u ove igračice vredi da se ulaže, one su lepa budućnost srpskog šaha.

Prema preliminarnoj prijavi Vidikovac će u Prvoj ligi Srbije predstavati ove igračce: Anastija Panić (19 godina), Kristina Brankov (22), Anđela Velkić (15) - prve tri table, Marija Todorović (13), Anisia Savić (9) i Nevena Đorđević (8).

U prvoj ligi Srbije u valjevskom Grandu u septembru igraće: 1. Rad (Beograd), 2. Zlatar (Nova Varoš), 3. Vidikovac (Beograd), 4. Nestor (Beograd), 5. BAS (Beograd),  6. Šahmatik kružok (Novi Sad), 7. Jelica Goračići, 8. Radnički (Rudovci), 9. Požarevački ŠK, 10. NŠK DDOR Novi Sad, 11. Jugović Kać i 12. Rudar (Kosovska Mitrovica). U prvom kolu Vidikovac se sastaje sa NŠK DDOR Novi Sad.

Vidikovac je u januaru osvojio drugo mesto u Drugoj ligi Srbije i tako stekao status rezerve za Prvu ligu Srbije. Krajem juna dobio je i zvanično mesto prvoligaša. Uz klub su trenutno samo tri sponzora  Dijeta.net, Tutorijals4ol, Pogledi.net. Bilo bi lepo da se posle ovog aplea, taj krug prijatelja Vidikovca i šaha znatno proširi.PODACI O FIRMI

Naziv: Šahovski klub Vidikovac
Adresa: ul. Vidikovački venac 79
Grad: Beograd 11000
e-mail: sahklubvidikovac@gmail.com
Web: sk-vidikovac.com
Tel: 063/7217-555

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed