Kompanija MaxBet o borbi protiv patološkog kockanja/klađenja

Novi Sad, 24. Juli 2012. PR Objave: Objava -

Kompanija MaxBet o borbi protiv patoloÅ¡kog kockanja/klaÄenja

Svakodnevno se pojavljuju podaci koji nam govore da je u Srbiji sve više zavisnih od klađenja/kockanja, a poražavajući je podatak da su maloletnici često među zavisnicima. U Srbiji je nedovoljno promovisan pojam odgovornog klađenja, koji je jedan od stepenika u prevenciji u ovoj oblasti.

Svakodnevno se pojavljuju podaci koji nam govore da je u Srbiji sve više zavisnih od klađenja/kockanja, a poražavajući je podatak da su maloletnici često među zavisnicima. U Srbiji je nedovoljno promovisan pojam odgovornog klađenja, koji je jedan od stepenika u prevenciji u ovoj oblasti. Kompanija MaxBet  je, u saradnji sa specijalnom bolnicom za lečenje bolesti zavisnosti "Vita" iz Novog Sada osmislila brojne načine za promociju odgovornog klađenja, a osnivač kompanije MaxBet Saša Marčeta rekao je povodom akcije o razvijanju svesti o odgovornom klađenju da je klađenje zabava sa mogućnošću dobitka, a ne vid zarade!

Maloletnicima je strogo zabranjen ulaz u kladionice i slot klubove! Nije dovoljno postaviti upozorenje u objekat, već treba uputiti zaposlene koji će kontrolisati i sprovoditi ovu zabranu. Veliki zadatak je i pred roditeljima, koji treba da upoznaju dete sa problemima koji mogu nastati usled posete kladionicama i slot klubovima. Često čujemo kako se mladi u školama hvale kako su osvojili neki novac pomoću klađenja, a to je pojava kojoj moramo stati na kraj.

Maloletnicima je mnogo teže da postave granicu u klađenju/kockanju, nego onima koji su stariji. Srednjoškolci beže sa časova i vreme provode u kladionicama i raznim igraonicama. Sportske kladionice su u tom smislu pogrešno sagledane u društvu, jer potom u očima javnosti predstavljaju objekte gde se gubi ili dobija novac. Sasvim suprotno, sportske kladionice su mesta za ljubitelje sporta koji mogu da odgledaju utakmicu, sportsko takmičenje, a kvote predstavljaju detaljnu analizu timova na osnovu koje se predviđa koji tim ima veće šanse za pobedu. Stoga su one namenjene punoletnim ljubiteljima sporta koji ovu granicu jasno vide i poštuju.

Sasvim je razumljivo da igrač dođe u kladionicu i da se odmori, odgleda neku utakmicu i odigra tiket, ali samo radi zabave. Kladionice i slot klubovi su specifični lokali, privlače određenu grupu ljudi, ljubitelje sporta, a samim tim u lokalu se stvara dobra atmosfera, ponekad prava navijačka. Sve se to dešava u cilju zabave, a kada cilj postane zarada, onda je to već problem koji treba rešavati.

Zašto je bitno da prepoznamo prve simptome kod patoloških kockara? Zato što ćemo sprečiti širenje zavisnosti i moći ćemo da pomognemo nekome da svoj život vrati na pravi put. Zaposleni u kladionicama i slot klubovima su prva karika, veza do igrača, te su stoga i najbitniji činioci u prepoznavanju simptoma.

Prema podacima specijalne bolnice za bolesti zavisnosti "Vita", ovo su simptomi na koje treba obratiti pažnju:
1. Preokupiranost. Osoba često misli o kockanju, bez obzira na to da li se radi o prošlom, budućem ili zamišljenom kockanju.
2. Tolerancija (Podnošenje). Kao i sa tolerancijom na psihoaktivne supstance, osoba pravi sve veće ili sve češće uloge kako bi doživela isto “uzbuđenje”.
3. Povlačenje, Odustajanje. Osećaj uznemirenosti ili razdražljivosti povezan sa pokušajima da se prekine ili smanji kockanje.
4. Bežanje od problema. Osoba se kocka da popravi raspoloženje ili pobegne od problema.
5. Navaljivanje. Osoba pokušava da povratki gubitke na kocki sa još više kockanja.
6. Laganje. Osoba pokušava da prikrije razmere svog kockanja laganjem porodice, prijatelja ili terapeuta.
7. Gubitak kontrole. Osoba bezuspešno pokušava da smanji kockanje.
8. Nelegalne radnje. Osoba krši zakon sa ciljem da dođe do novca potrebnog za kockanje ili povrati novac izgubljen na kocki. Ovo može uključivati dela krađe, pronevere, prevare ili falsifikovanja.
9. Rizikovanje odnosa sa značajnim ljudima. Osoba nastavlja sa kockanjem uprkos riziku da izgubi partnera, posao, ili drugu značajnu priliku.
10. Plaćanje kaucije. Osoba se okreće porodici, prijateljima, ili trećoj osobi za finansijsku pomoć za otplaćivanje dugova nastalih kockanjem.PODACI O FIRMI

Naziv: MaxBet Group
Adresa: Kisačka 82
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: office@maxbet.rs
Web: www.maxbet.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kafe restoran Bacano postao prvi restoran sa ponudom organske hrane

Počinje pijaca "Moj salaš" na platou ispred Spensa, a kafe restoran Bacano postao prvi restoran... Više...

U kompaniji MaxBet zabeležen veliki pomak u poslovanju nakon poslovnog seminara

Kompanija MaxBet organizovala je u maju trodnevni poslovni seminar za zaposlene. Seminaru na Fruškoj... Više...

Kafe restoran Bacano najavio nove svirke za predstojeću nedelju

Kišno vreme pokvarilo je mnogim Novosađanima planove, pa ni kafe restoran Bacano nije izuzetak.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed