"Umrežavanje kroz Centrifugu" okupilo aktiviste iz čitave Srbije

Beograd, 08. Juli 2012. PR Objave: Saopštenje -

"Umrežavanje kroz Centrifugu" okupilo aktiviste iz Äitave Srbije

Oko 50 mladih iz više od 20 gradova okupilo se na događaju povodom pet godina "Centrifuge". Ovogodišni pobednici predstavili su projekte, a na panelima je diskutovano o osvajanju javnih prostora i snazi društvenih medija u promovisanju aktivizma.

Oko 50 mladih iz više od 20 gradova okupilo se na događaju povodom pet godina "Centrifuge". Ovogodišni pobednici predstavili su projekte, a na panelima je diskutovano o osvajanju javnih prostora i snazi društvenih medija u promovisanju aktivizma.

U organizaciji Erste Banke a.d. Novi Sad i Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF), u Kulturnom centru Grad održan je danas celodnevni događaj "Umrežavanje kroz Centrifugu". Program je okupio oko 50 mladih aktivista iz više od 20 gradova čiji su projekti podržani kroz "Centrifugu" u prethodnih pet godina. Nakon predstavljana ovogodišnjih pobedničkih projekata, održana su dva edukativna panela, na kome su istaknuti umetnici, aktivisti i blogeri diskutovali o osvajanju javnih prostora i snazi društvenih medija u promovisanju aktivizma.

"Čestitam ovogodišnjim pobednicima što su uzeli stvari u svoje ruke i aktivirali se kako bi unapredili kulturne scene u svojim gradovima", rekla je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci. Tanja Bjelanović, programska direktorka BCIF-a izrazila je zadovoljstvo što projekat podržava inicijative iz manjih gradova, van Beograda, Novog Sada i Niša. O podršci Ministarstva kulture programu "Centrifuga" govorio je Dimitrije Tadić, koji je naglasio značaj saradnje civilnog sektora, biznisa i javnog sektora.

Nagrađeni ućesnici konkursa "Centrifuga 2012" su: Udruženje "Svetionik" iz Jagodine, Neformalna grupa "Trag u magli" iz Požege, Neformalna grupa "C6H6 Kids" iz Pančeva, Interetnička omladinska alijansa iz Novog Pazara, Ekološko društvo "Obruč" iz Požarevca, Organizacija za alternativnu kulturu "Transform" iz Vršca i Neformalna grupa arhitekata iz Kragujevca.

Ovogodišnjih sedam pobedničkih projekata pridružuje se grupi od 35 projekata iz 20 gradova Srbije koje je tokom prethodnih pet godina, "Centrifuga" podržala ulaganjima koja premašuju 150.000 evra. Odbor za dodelu donacija, kao i prethodne godine, činili su: Ana Sofrenović, glumica, Gordan Paunović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Fond B92, Dimitrije Tadić, savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose Ministarstva kulture Republike Srbije, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograda, Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora BCIF-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke. Od samog početka projekat se realizuje u partnerstvu sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, a Centrifugu putem pisma podrške podržava i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Centrifuga je pokrenuta juna 2007. godine sa namerom da se podstakne aktivizam mladih od 15 do 30 godina i u cilju pokretanja kreativnih kulturnih sadržaja u mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim onih na teritorijama gradova Beograd, Niš i Novi Sad. Donacijama se pruža podrška lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se na kreativan način bave pitanjima kulturnog aktivizma u svojim mestima.

Napomena: Detaljnije informacije o pobedničkim projektima nalaze se u priloženom dokumentu.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

Ključne reči

erste bank, centrifuga

POVEZANI SADRŽAJI

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Umrežavanje kroz Centrifugu

Događaj "Umrežavanje kroz Centrifugu", u organizaciji Erste banke biće održan u subotu 7. jula... Više...

Proglašeni pobednici šestog programa donacija u kulturi Centrifuga 2012

Ovogodišnji pobednici su inicijative mladih iz Jagodine, Požege, Pančeva, Novog Pazara, Požarevca... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed