Proglašeni pobednici šestog programa donacija u kulturi Centrifuga 2012

Beograd, 22. Juni 2012. PR Objave: Saopštenje -

Proglašeni pobednici šestog programa donacija u kulturi Centrifuga 2012

Ovogodišnji pobednici su inicijative mladih iz Jagodine, Požege, Pančeva, Novog Pazara, Požarevca, Vršca i Kragujevca. Na konkurs se prijavilo 60 organizacija iz 29 gradova. Erste Banka 7. jula u KC Gradu organizuje dodelu donacija i celodnevni edukativni seminar za sve dosadašnje pobednike.

Erste Banka a.d. Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), proglasili su pobedničke projekte konkursa Centrifuga 2012, u okviru koga se već šestu godinu zaredom dodeljuju donacije u oblasti kulture na lokalnom nivou. Cilj programa je decentralizacija kulturnih i kreativnih sadržaja kroz donacije lokalnim, omladinskim organizacijama i neprofitnim grupama iz 40 mesta u Srbiji. Sedam najboljih projekata Erste Banka će podržati donacijama u ukupnom iznosu od više od 2,2 miliona dinara.

Nagrađeni učesnici konkursa Centrifuga 2012 su: Udruženje "Svetionik" iz Jagodine, Neformalna grupa "Trag u magli" iz Požege, Neformalna grupa "C6H6 Kids" iz Pančeva, Interetnička omladinska alijansa iz Novog Pazara, Ekološko društvo "Obruč" iz Požarevca, Organizacija za alternativnu kulturu "Transform" iz Vršca i Neformalna grupa arhitekata iz Kragujevca.

"Zadovoljstvo nam je što na ovaj način pružamo podršku mladim i kreativnim ljudima, koji nastoje da pomognu kulturnu scenu u svojim gradovima i kulturne sadržaje oblikuju prema potrebama mladih iz svojih zajednica. Proširenje kulturne ponude van većih gradova Srbije, ali i promociju ovih talentovanih aktivista, Erste Banka je usvojila kao svoj strateški cilj. Na ovogodišnji konkurs prijavilo se čak 60 organizacija iz 29 gradova, a odbor za dodelu donacija odlučio se za sedam najinovativnijih. Čestitamo nagrađenima, ali i svima koji su se prijavili i učestvovali u ovom projektu", rekla je Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija i Sektora ljudskih resursa u Erste Banci.

Erste Banka će 7. jula u beogradskom Kulturnom centru Grad organizovati dodelu donacija ovogodišnjim pobednicima. Povodom šest godina Centrifuge, na događaj će biti pozvane i sve grupe i organizacije koje su prethodnih godina kroz projekat dobile podršku. Celodnevni program uključiće i bogat edukativni sadržaj, sa zanimljivim panelima i radionicama na kojima će mišljenja razmeniti relevantni učesnici domaće kulturne scene.

Kroz dosadašnji rad, Centrifuga je podržala 35 projekata iz 20 gradova Srbije, sa ulaganjima koja premašuju 150.000 evra. Odbor za dodelu donacija, kao i prethodne godine, činili su: Ana Sofrenović, glumica, Gordan Paunović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Fond B92, Dimitrije Tadić, savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose Ministarstva kulture Republike Srbije, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograda, Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora BCIF-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke. Od samog početka
projekat se realizuje u partnerstvu sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, a Centrifugu putem pisma podrške podržava i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Centrifuga je pokrenuta juna 2007. godine sa namerom da se podstakne aktivizam mladih od 15 do 30 godina i u cilju pokretanja kreativnih kulturnih sadržaja u mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim onih na teritorijama gradova Beograd, Niš i Novi Sad. Donacijama se pruža podrška lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se na kreativan način bave pitanjima kulturnog aktivizma u svojim mestima.



PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

Ključne reči

erste bank, centrifuga 2012

POVEZANI SADRŽAJI

"Umrežavanje kroz Centrifugu" okupilo aktiviste iz čitave Srbije

Oko 50 mladih iz više od 20 gradova okupilo se na događaju povodom pet godina "Centrifuge". Ovogodišni... Više...

Umrežavanje kroz Centrifugu

Događaj "Umrežavanje kroz Centrifugu", u organizaciji Erste banke biće održan u subotu 7. jula... Više...

Umrežavanje kroz Centrifugu

Događaj "Umrežavanje kroz Centrifugu", u organizaciji Erste banke biće održan u subotu 7. jula... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed