Mladost i talenat nagrađeni po peti put

Beograd, 29. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Mladost i talenat nagraÄeni po peti put

Slobodan Milovanović (23), Aksentije Ivanović (18), Dejan Mitrović (26) i Ivana Janjić (25) dobitnici glavnih nagrada žirija po 200.000 dinara; još 13 dobitnika po 50.000; u narednom ciklusu konkurs će nositi novi naziv - SUPER STE

U beogradskom Kulturnom centru Grad danas su dodeljene nagrade pobednicima petog konkursa Erste Banke Klub 27. Nagrađeno je 17 mladih ljudi ukupnim fondom od skoro milion i po dinara.

"Uvidom u biografije i dostignuća kandidata za nagradu ovog konkursa, koji su još uvek biološki u procesu razvoja, iz godine u godinu ostajem sve više zatečen pa čak i potresen na kakvom neotkrivenom blagu leži ova siromašna sredina i kakav ljudski potencijal stasava u senci površne razbibrige", izjavio je Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, objašnjavajući svoje impresije o konkursu.

Žiri je dodelio glavne nagrade najuspešnijima u kategorijama prirodnih i društvenih nauka, kao i dve nagrade u kategoriji umetnosti, u okviru koje se od ove godina nagrađuju najbolji iz scenske, kao i iz oblasti vizuelne umetnosti. Javnim glasanjem odabrano je još 13 dobitnika, po četvoro iz kategorija prirodnih nauka i umetnosti, dok je iz oblasti društvenih nauka nagrađeno pet kandidata, budući da je dvoje finalista dobilo identičan broj glasova javnosti. Klub 27 nastavlja tradiciju koju neguje već pet godina, a to je da okuplja mlade i talentovane ljude koji postižu vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave i daje im zasluženu javnu afirmaciju.

"Već pet godina okupljamo mlade talentovane ljude i pokazujemo da se njihov trud ceni. Za nas je ovogodišnja dodela nagrada posebno značajna jer smo odlučili da stavimo još veći akcenat na osnovnu ideju koju ovaj konkurs i njegovi članovi neguju. Zbog toga ćemo od narednog ciklusa konkurs preimenovati u SUPER STE", izjavila je izvršna direktorka u Erste Banci Andrea Brbaklić.

Slobodan Milovanović, Aksentije Ivanović, Dejan Mitrović i Ivana Janjić osvojili su glavne nagrade žirija i pripalo im je po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke. Slobodan Milovanović je student primenjene matematike na master programu Kraljevskog tehničkog instituta u Stokholmu i TU Berlin, a posebno je ponosan na to što je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu kao student generacije. U kategoriji društvenih nauka, nagrađena je Ivana koja je istovremeno osvojila i najviše glasova javnosti. Ona je studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dobitnica prestižnih međunarodnih nagrada i priznanja. Dejan se bavi dizajnom, brendingom, fotografijom, filmom i drugim sferama umetnosti, a pored toga tečno govori pet jezika. Aksentije pohađa školu za srednje specijalno obrazovanje "Veselin Nikolić" u Kruševcu, i poseduje izuzetan talenat za glumu. Član je sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Palestra", sa kojim je učestvovao na mnogim takmičenjima i osvojio mnoštvo nagrada.
"Ministarstvo omladine i sporta, u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade u kojoj je prepoznata važnost podsticanja i vrednovanja izuzetnih ispoljavanja i postignuća mladih u različitim oblastima podržava aktivnosti kojima se afirmišu talentovani mladi kako bi bili aktivniji u svim sferama društvenog života. Projekat Erste Banke "Klub 27", kojim se šalje poruka mladima da se obrazovanje, rad i postignuća isplate u skladu je sa principima Strategije za mlade i načelima Zakona o mladima koji govore o aktivnom učešću mladih u društvu, solidarnosti, saradnji, i doživotnom učenju i zato ga kontinuirano podržavamo i učestvujemo u istom. Pogrami poput ovog dobar su primer kako komercijalni sektor može da doprinese stvaranju podsticajnog okruženja za mlade u Srbiji", izjavila je Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević.

Ove godine pristiglo je više od 250 prijava. Predstavljanje kandidata i glasanje na Internetu obavljeni su na portalu SUPERSTE.NET Erste Banke, čiji je cilj da okupi kreativne i talentovane ljude i omogući im da se međusobno upoznaju i razmene iskustva.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

Ključne reči

erste banka, klub 27, super ste

POVEZANI SADRŽAJI

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Početak javnog glasanja Kluba SUPERSTE

Startovalo glasanje putem SMS poruka i preko web portala www.superste.net za nagrade javnosti konkursa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed