Erste Banka i BCIF šestu godinu zaredom raspisuju Centrifugu - program kulturne decentralizacije

Beograd, 04. April 2012. PR Objave: Objava -

Erste Banka i BCIF Å¡estu godinu zaredom raspisuju Centrifugu - program kulturne decentralizacije

Do sada podržano 35 projekata iz 20 gradova Srbije. Erste Banka obezbeđuje donacije do 400.000 dinara. Dosadašnje ulaganje Erste Banke u projekat premašilo 150.000 EUR.

Erste Bank a.d. Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), već šestu godinu zaredom raspisuju konkurs "Centrifuga" za dodelu donacija u oblasti kulture. Cilj programa je decentralizacija kulturnih i kreativnih sadržaja, a omladinske organizacije i neprofitne grupe mladih iz 40 mesta u Srbiji do 18. maja mogu da se prijave za donacije u iznosu do 400 hiljada dinara, koje obezbeđuje Erste Banka. "Centrifugu", putem pisma podrške, i ove godine podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prijavni formular i detalji konkursa se nalaze na portalu www.superste.net, koji je Erste Banka pokrenula radi podrške mladim ljudima, s ciljem da na jednom mestu mogu da razmenjuju iskustva i upoznaju se. Na istom mestu je dostupan i spisak svih mesta u Srbiji iz kojih se primaju prijave. Prioritet će imati inovativni projekti.

"Tokom prethodnih pet godina, Erste Banka je u okviru Centrifuge podržala 35 projekata iz 20 gradova Srbije, ukupnim ulaganjima koja premašuju 150.000 evra. Najuspešniji projekti iz prethodnih godina su trajno obogatili kulturnu mapu Srbije izvan najvećih gradova", rekla je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Balkanski fond za lokalne inicijative je partner Erste Banci od početka Centrifuge. "Program Centrifuga već pet godina pruža priliku mladim ljudima da svojim aktivizmom kreiraju inovativnu kulturnu ponudu u svojim zajednicama. Prilikom kreiranja kulturnih sadržaja mladi ostvaruju partnerstva i koriste lokalne resurse što obezbeđuje njihovo dalje delovanje, kao i mrežu podrške u zajednici.", izjavila je programska direktorka BCIF-a Tanja Bjelanović.

Projekte koji će dobiti donacije u iznosu do 400.000 dinara odabraće Odbor za dodelu donacija, koji čine: Ana Sofrenović, glumica, Gordan Paunović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Fond B92, Dimitrije Tadić, savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ministarstva kulture republike Srbije, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograd, Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora BCIF-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke.

"Centrifuga" je pokrenuta 2007. godine, kao program kulturne decentralizacije kojim se, putem donacija u oblasti kulture u lokalu, podstiče aktivizam mladih od 15 do 30 godina i pokretanje kreativnih kulturnih sadržaja u manjim sredinama. Sredstva su namenjena lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se kreativno bave pitanjima kulturnog aktivizma u svim mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim na teritorijama gradova Beograda, Niša i Novog Sada.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Početak javnog glasanja Kluba SUPERSTE

Startovalo glasanje putem SMS poruka i preko web portala www.superste.net za nagrade javnosti konkursa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed