Paspalj i Karakašević na Sportskom danu osoba sa invaliditetom Zvezdare

Beograd, 29. Novembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Paspalj i KarakaÅ¡eviÄ na Sportskom danu osoba sa invaliditetom Zvezdare

Sportski dan za osobe sa invaliditetom održan je dvorani SC "Olimp", u okviru manifestacije "Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari", koja će otrajati do 3. decembra.

Sportski dan za osobe sa invaliditetom održan je dvorani SC "Olimp", u okviru manifestacije "Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari", koja će otrajati do 3. decembra.

Učestvovali su Teniski klub za OSI Beograd, Klub sedeće odbojke "Smeč", Džudo klub "Olimp", Klub za košarku u kolicima "Dunav", Sportski klub "Pobeda", Džudo klub "Olimp", Društvo za dečju i cerebralnu paralizu Zvezdara, Društvo za pomoć MNRO, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju u Šekspirovoj, Udruženje "Sve je moguće", Udruženje "Živimo zajedno", Škola učenika oštećenog sluha "Radivoj Popović" i studenti Fakulteta za sport koji su angažovani kao asistenti.

Podršku takmičarima dali su legendarni košarkaš Žarko Paspalj i višestruki šampion u stonom tenisu Aleksandar Karakašević. Manifestaciju su otvorili Dušan Ignjatović, član Veća gradske opštine Zvezdara i Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu Beograda.

Discipline u kojima se više desetina učesnika oprobalo bile su: stoni tenis, sedeća odbojka, košarka u kolicima, gol bal, džudo, mačevanje, boćanje, pikado, šah, viseća kugla, pločice i poligon koordinacije.

Sloganom "Život je lep, učestvuj u njemu" organizatori i učesnici su pokazali entuzijazam i energiju, ali i potrebu za što više ovakvih susreta, u kojima dominiraju  sport i druženje.  Reči Žarka Paspalja "Vi ste pravi šampioni velikog srca" dale su podstrek učesnicima i pokazale značaj podrške vrhunskih sportista u motivaciji osoba sa invaliditetom.

Organizator manifestacije bio je Sportski klub za osobe sa invaliditetom, uz pomoć Gradske opštine Zvezdara, Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom i Sportskog centra "Olimp", a uz stručnu pomoć Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda i podršku Skupštine grada Beograda.

Program u nastavku manifestacije "Dani osoba sa invaliditetom Zvezdare"

Sreda 30. novembar, Sava centar od 14 časova: Stvaralaštvo i kreativnost osoba sa invaliditetom (prodajna izložba rukotvorina, učesnici će moći da predstave svoje radove na zajedničkoj video projekciji).
Sreda, 30. novembar, Sava centar, 19,30 časova: Humanitarni koncert Nacionalnog ansambla Kolo.
Subota, 3. decembar, Dečiji kulturni centar, 14,00: Kultura za sve (modna revija dece sa invaliditetom, izložba slika, rukotvorina, scenski nastupi...)
Subota, 3. decembar: Ustanova kulture "Vuk Karadžić", 17,00: Predstave "Čarobna zemlja"(mjuzikl u izvođenju Sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama iz Kruševca) i "Oko sebe se okreni" (Marjan Jurić i Studio glume "Dve besne gliste").PODACI O FIRMI

Naziv: Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda
Adresa: Ustanička 194
Grad: Beograd 11050
e-mail: ssrib@eunet.rs
Web: www.ssrib.rs
Tel: 011 288 47 33
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandar Ilić
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy za osobe sa invaliditetom

Kompanija LINK group će za 2013/2014. godinu dodeliti osam besplatnih školovanja za osobe sa invaliditetom... Više...

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom

U subotu, 19. maja 2012. na stadionu Vojne Akademije (Pavla Jurišića Šturma 33) održaće se Prvenstvo... Više...

Mladi u Preševu grade rampe za osobe sa invaliditetom

Akcija izgradnji rampi za osobe sa invaliditetom (OSI) se nakon početka radova u Bujanovcu, nastavlja... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed