Održan treći okrugli sto na temu Žene u poslovnom svetu

Beograd, 04. April 2011. PR Objave: Saopštenje -

Održan treÄi okrugli sto na temu Žene u poslovnom svetu

Okrugli sto na temu "Žene u poslovnom svetu", održan 30. marta u beogradskom Domu omladine, predstavlja treći uspešni susret mentorki i studentkinja u okviru projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka".

Okrugli sto na temu "Žene u poslovnom svetu", održan 30. marta u beogradskom Domu omladine, predstavlja treći uspešni susret mentorki i studentkinja u okviru projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka". Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Erste Banka i Evropski pokret u Srbiji na ovaj način nastavljaju seriju od pet okruglih stolova koji se održavaju svakog meseca od početka godine, gde učesnice programa razmenjuju mišljenja i iskustva vezana za aktuelne teme od šireg društvenog značaja.

Opšta ocena učesnica okruglog stola je da žene u Srbiji mogu da opstanu u poslovnom svetu, ali moraju da rizikuju kada je to potrebno, da budu ambiciozne i hrabre, uvek principijelne i spremne da se stručno usavršavaju.

Silvana Tričković, članica upravnog odbora NBG Lizinga, istakla je u svom obraćanju da danas nije teško biti menadžer koliko je teško biti principijelni menadžer. "Svakom poslu treba davati lični pečat. To treba da ima cenu i nešto je čime se ne može trgovati", poručila je Tričković mladim devojkama koje žele da se oprobaju u biznisu. Ona je istakla da nema prepreka za postojanje većeg broja žena u biznisu, upravo zbog komparativnih prednosti koje one imaju u odnosu na muškarce, a to je - bolja emotivna podloga za donošenje odlučnih rešenja u konfliktnim situacijama.

Senior partnerka revizorske kuće KPMG, Nina Bulatović, priznala je da je situacija u Srbiji za žene teška. Po njenim rečima, na to ukazuje i statistika jer je nezaposlenost žena veća a njihove zarade manje, iako je u njenoj firmi zaposlenost žena i muškaraca izjednačena.
Mirela Jovanović, finansijska direktorka kompanije Henkel Srbija i učesnica mentorskog programa, preporučila je svim mladim devojkama da, pored stručnog, obrate posebnu pažnju i na lično usavršavanje u najrazličitijim oblastima, rad na računarima, organizacijske sposobnosti i disciplinu.
Moderatorka skupa je bila Ana Firtel Vlajić, izvršna direktorka Saveta stranih investitora (FIC).
Cilj projekta "Podeli svoje znanje – postani mentorka" je da na jednom mestu okupi ugledne, uspešne žene iz različitih profesija koje žele da svoje znanje i iskustva prenesu mladim devojkama na početku karijere. U programu učestvuje više od četrdeset mentorki, meĎu kojima su direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Milica Delević, narodna poslanica Gordana Čomić, novinarke Antonela Riha i Brankica Stanković, glumice Mirjana Karanović i Ana Sofrenović i druge uspešne žene iz sveta biznisa, javnog i civilnog sektora. Dva prethodna okrugla stola, održana u januaru i februaru tekuće godine, pokazali su da ovakav način komunikacije sa mladim devojkama na početku karijere, daje više nego značajne efekte i utiče na njihovo realnije percipiranje položaja i svih prepreka sa kojima se susreću uspešne žene u Srbiji.PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Do uštede energije samo kroz usklađivanje zakona

Kompanija ELTEC PETROL inicirala okrugli sto: "Unapređenje i usklađivanje propisa neophodnih za... Više...

Erste volonteri na Beogradskom Festivalu cveća

Zaposleni Erste Banke pomažu zdrav i kreativan razvoj dece i poklanjaju 1000 sadnica čuvarkuća... Više...

Erste Banka i BCIF sedmu godinu zaredom raspisuju konkurs za program donacija "Centrifuga"

Do sada podržano 42 projekta iz 25 gradova Srbije. Prvi put raspisan konkurs za Centrifugu+. Dosadašnje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed