Na svetski dan bezbednosti dece na Internetu otvoren prvi Digitalni kabinet u Beogradu

Beograd, 11. Februar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Na svetski dan bezbednosti dece na Internetu otvoren prvi Digitalni kabinet u Beogradu

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i član gradskog veća grada Beograda Miroslav Čučković otvorili su prvi Digitalni kabinet na teritoriji grada Beograda.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i član gradskog veća grada Beograda Miroslav Čučković otvorili su prvi Digitalni kabinet na teritoriji grada Beograda.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i član gradskog veća grada Beograda Miroslav Čučković otvorili su danas prvi Digitalni kabinet na teritoriji grada Beograda. U okviru projekta Digitalna škola, učenici OŠ "France Prešern" na Miljakovcu, svečano su danas uključili nove kompjutere.

Danas se u Srbiji, kao i širom sveta, obeležava dan Bezbednosti dece na Internetu. Tim povodom, glumac Nebojša Milovanović je u novom digitalnom kabinetu vodio kviz o bezbednosti na Internetu. U kvizu su učestvovali učenici ove škole i pokazali visok nivo znanja o zamkama na koje mogu naići na Internetu.

Dan bezbednosti na Internetu (Safer Internet Day) ustanovljen je 2004. godine na inicijativu Evropske unije, i promoviše bezbednu upotrebu Interneta i mobilnih telefona kod dece i mladih. Od tada se svakog februara, kroz seriju događaja i aktivnosti u celom svetu, ukazuje na značaj zaštite dece na Internetu. Ovogodišnji slogan Bezbedne upotrebe Interneta u celom svetu glasi Internet je više od igre, on je tvoj život! – It’s more than a game, it’s your life!

U okviru kampanje "Klikni bezbedno" u 2010. godini, Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo sprovelo je edukaciju psihologa, pedagoga i saveta roditelja na temu bezbedne upotrebe Interneta širom Srbije, kako bi oni te informacije dalje prenosili nastavnicima i roditeljima dece škola iz kojih dolaze.

Poruka deci koja koriste Internet je jednostavna: istražujte svet Interneta i koristite sve njegove prednosti, ali budite uvek na oprezu i posavetujte se sa roditeljima, nastavnicima, pa i svojim drugarima, kada god naiđete na nešto sumnjivo.

Poruka roditeljima: raspitajte se o svim opasnostima, ali nemojte deci ograničavati slobodu. Važno je da uspostavite jasnu i iskrenu komunikaciju sa decom oko korišćenja Interneta i računara uopšte, što će vam omogućiti pravovremenu reakciju na sumnjive pojave, uz očuvanje privatnosti dece.

U martu prošle godine počeo je edukativni kviz "Klikni bezbedno" za učenike osnovnih škola i najbolje škole u kvizu su bile nagrađene prenosnim računarom i projektorom. Svi zainteresovani mogu da provere svoje znanje iz oblasti bezbednosti na Internetu posetom Web lokaciji www.kliknibezbedno.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo
Adresa: Pariska 7
Grad: Beograd 11000
e-mail: kabinet@mtid.gov.rs
Web: www.mtid.gov.rs
Tel: +381 (11) 2020 111

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kako da vam reklamiranje donosi više prodaja na internetu?

Za sve privrednike koji žele da pametno unapređuju prodaju na internetu sa što optimalnijim budžetom... Više...

CReT eCommerce meetup - 5. april u 18 časova u Startit centru Beograd

CReT eCommerce meetup će se održati 5. aprila u 18 časova u Startit centru Beograd. U prvom delu... Više...

Jubilej najvećeg internet foruma u Srbiji: Krstarica slavi 30-milionitu poruku

Forum Krstarice ovih dana slavi jubilej – 30-milionitu poruku: http://forum.krstarica.com/ Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed