Nova Srpska - nove ideje za budućnost

Srbija, 28. Septembar 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Nova Srpska - nove ideje za buduÄnost

Nova Srpska je udruženje građana koji žele da kroz think thank organizaciju predstavi nove ideje za budućnost. Osnivači Nove Srpske su građani Republike Srpske, nestranački orijentisani, nezadovoljni postojećim stanjem u Srpskoj, koji smatraju da postoji i drugi odnosno treći put.

Nova Srpska je udruženje građana koji žele da kroz think thank organizaciju predstavi nove ideje za budućnost. Osnivači Nove Srpske su građani Republike Srpske, nestranački orijentisani, nezadovoljni postojećim stanjem u Srpskoj, koji smatraju da postoji i drugi odnosno treći put. To je put kojim se u Srpskoj rijeđe ili gotovo nikada ne ide, put promjena i put u bolju budućnost građana Srpske. Organizacija Nova Srpska će pokrenuti nekoliko projekata koji će pomoći ostvarenju programskih ciljeva i doprinijeti promociji ideja za budućnost poput Fondacije Nova Srpska ima cilj da omogući stipendiranje mladih i uspješnih studenata i postdiplomaca koji se bave zanimljivim naukama i temama. Kreativni inkubator će biti mjesto na koje će svi progresivni ljudi sa idejama moći poslati svoje prijedloge šta je potrebno i poželjno uraditi za stvaranje Nove Srpske. Proces približavanja BIH i R.Srpske Evropskoj uniji i očekivanja građana R.Srpske od tog procesa će biti važan segment naših istraživanja i analiza kroz projekat RS EURopinion.

Novi Srbin je ono što predstavlja ideju vodilju Nove Srpske. U proteklih dvadesetak godina imidž Srba, posebno stanovnika Republike Srpske je dramatično narušen, a korekcija tog stanja u vidu određenih aktivnosti je neprimjetna. Građani Republike Srpske u većini još uvijek čekaju da neko drugi uradi nešto za njih.
Promjena našeg identiteta i modela ponašanja te stvaranje Novog Srbina i Nove Srpske mora imati šansu. Novi Srbin 2020. god. i 2030. god. je tolerantan, obrazovan, informatički pismen i sklon cijeloživotnom učenju.

Novi Srbin je Čovjek koji treba Republici Srpskoj.

Nova Srpska poziva sve mlade, sposobne, stručne ljude koji smatraju da mogu dati svoj lični doprinos boljem razumijevanju prošlosti i budućnosti da nam pošalju svoje radove iz sociologije, ekonomije i svih drugih oblasti.  

NAPOMENA: Nova Srpska nije povezana ni sa jednom postojećom političkom partijom, nevladinom organizacijom ili međunarodnom organizacijom. Zbog toga su osnivači Nove Srpske odlučili da tokom predizborne kampanje neće davati nikakve dodatne izjave o ciljevima i osnivanju Nove Srpske.

Više informacija na www.novasrpska.org.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje građana Nova Srpska
Grad: Banja Luka
e-mail: info@novasrpska.org
Web: www.novasrpska.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sportsko-ekološki kamp Košnica prijateljstva 2010

Šesti Sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva" održan je u Parku prirode Begečka jama... Više...

Košnica na Baby Exit-u 2010

Udruženje Građana "Košnica" je po drugi put učestvovalo na manifestaciji Baby Exit na petrovaradinskoj... Više...

PROACTIVE 2010 okupio po šesti put PR stručnjake iz BiH i regije

Trodnevna tradicionalna konferencija o odnosima s javnošću, PROACTIVE 2010. okupila je po šesti... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed