Jasna Šekarić četvrta MK pištoljem na Svetskom kupu u Beogradu

Beograd, 01. Juli 2010. PR Objave: Saopštenje -

Jasna Å ekariÄ Äetvrta MK piÅ¡toljem na Svetskom kupu u Beogradu

Jasna Šekarić zauzela je odlično četvrto mesto u gađanju MK pištoljem na Svetskom kupu u Beogradu sa 786 (584) kruga. Pre finala bila je šesta sa 384 kruga u osnovnom delu. U finalu je imala 202 kruga, što je bio četvrti rezultat plej ofa i popela se za dva mesta.

Jasna Šekarić zauzela je odlično četvrto mesto u gađanju MK pištoljem na Svetskom kupu u Beogradu sa  786 (584) kruga. Pre finala bila je šesta sa 384 kruga u osnovnom delu. U finalu je imala 202 kruga, što je bio četvrti rezultat plej ofa i popela se za dva mesta.

Pobedila je Bugarka Marija Grozdeva posle fantastičnog rezultata finala od 206,7 krugova i sa sedmog mesta došla do zlata sa 700,7 (584) kruga. Srebro je pripalo pobednici Svetskog kupa u Beogradu vazdušnim pištoljem Francuskinji Selin Gobervil  sa 700,6 (588) krugova, dok je bronzu osvojila Nino Salukvadze iz Gruzije sa 788,3 (586) krugova!

- Kada sam stala na vatrenu liniju za finale, pomislila sam da bi mi bilo mnogo lakše da sam u nekom drugom gradu hiljadama kilometra udaljenom od Beograda. Bila sam pod strašnim pritiskom - priznala je Jasna Šekarić. – Takođe, nedostajalo je i malo sreće. Imala sam četiri serije preko od 50 i više krugova, ali centri nisu bili "jaki" a to je, kada jurite rezultat u ovakvom finalu, veoma važno, možda i presudno. Pogodila sma i jednu osmicu, tako da je sve ovo uticalo da ostanem na najnezahvalnijem, četvrtom mestu...

U prvih 30 metaka precizno Šekarićeva je imala 290 krugova, u brzoj paljbi 294 kruga i sa 584 kruga plasirala se u finale, ali:

- Precizni deo bio je slabiji nego što sam očekivala, ali i bolji u odnosu kako sam gađala na zvaničnom treningu u utorak. Bilo je, tada, veoma loše, pa sam se malo pribojavala meča. Popravila sam rezultat dobrom brzom paljbom, ali bi mi sa ukupno dva – tri kruga boljim rezultatom, sigurno bilo mnogo lakše u finalu...

Jasni Šekarić su na lepom uspehu čestitali potpredsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dušan Dimitrijević i dr Dane Korica koji su posetili strelce i organizatore Svetskog kupa i pratili finale, kao i predsednik Organizacionog komiteta Svetskog kupa Obrad Stevanović, koji je istakao.

- Od šest finala održanih do sada na Svetskom kupu, imali smo učesnike u tri. To je lep bilans na koji možemo da budemo ponosni. Ličilo je, u pojedinim finalama, obzirom na zemlje odakle su finalisti,  na samit G – 7 sa Srbijom pride! Jasna se sjajno borila, ali ponekad je neophodna i trunčica sreće za još bolji rezultat...

Lep plasman, na 11. poziciju ostvarila je Zorana Arunović sa 581 krug (293 i 288). U poslednjoj seriji brze paljbe imala je samo 94 kruga i za dva kruga joj je izmaklo finale!

- Nisam iskoristila dobar rezultat posle preciznog dela, pogotovo jer sam dobro počela, sa 98 krugova, brzu paljbu. Ali tada sam "ubila" dve slabije serije 96 i 94 i propustila sjajnu priliku da gađam u finalu – rekla je Zorana Arunovićeva.

Na 47. mesto u konkurenciji 70 takmičarki plasirala se Jelena Arunović sa 569 krugova (288 i 281). Za osnovni kvalifikacioni rezultat (555 krugova) gađale su i ispunile ga Bobana Veličković 566 i Aleksandra Ristović 560.

Finale je bilo veoma uzbudljivo, pobednicu je odlučila desetinka kruga! Bugarka Marija Grozdeva, inače odlična drugarica naše Jasne Šekarić, u karijeri ima dva olimpijska zlata (Atina i Sidnej) i tri bronze (Atina, Atlanta i Barselona), gađala je fantastično finale i sa začelja došla na – vrh! Na čestitke da je majstorski pucala finale, odgovorila je:

- Još je bilo bolje u Fort Beningu ove godine, tada sam imala 207 krugova!

Grozdevoj je ovo 12. zlatna medalja MK pištoljem sa svetskih kupova, poslednju je osvojila Fort Beningu ove godine. Ima još deset srebrnih i tri bronzane. Vazdušnim pištoljem ima tri zlata, šest srebra i tri bronze.Trostruka je šampionka Evrope.

Seniori su gađali eliminacije MK pištoljem. Sva trojica naših takmičara su prošla sa solidnim rezultatima: Andrija Zlatić 563, Damir Mikec 561 i Dimitrije Grgić 557.

Za osnovni kvalifikacioni rezultat gađali su Dušan Petrov 533 i Uroš Kačavenda 532 kruga i nisu ispunili normu (540).

U četvrtak 1.jula gađaće seniori MK pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Andrija Zlatić. Finale je od 11,45 časova. U eliminacijama MK puškom 60 metaka ležeći biće Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Milenko Sebić, a za osnovni kvalifikacioni rezultat gađaće Dragan Marković i Dejan Pešić.

Rezultati, Svetski kup u Beogradu, MK poštolj 30 plus 30 metaka, žene: 1. Marija Grozdeva (Bugarska) 700,7 (584) kruga, 2. Selin Gobervil (Francuska) 790,6 (588), 3. Nino Salukvadze (Gruzija) 788,3 (586), 4. Jasna Šekarić (Srbija) 786 (584), 5. Antoaneta Boneva (Bugarska) 785,8 (586), 6. Jukari Mori (Japan) 785,7 (585), 7. Zaureh Bajbušinova (Kazahstan) 784 (584), 8. Slavomira Špek (Poljska) 783,3 (585)... 11. Zorana Arunović 581... 47. Jelena Arunović 569 itd.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed