Poslednja proba pred SP u Rijeci srpskih mladih kuglašica i kuglaša protiv Mađarske u nedelju u Banji Junaković

Beograd, 13. Maj 2010. PR Objave: Saopštenje -

Poslednja proba pred SP u Rijeci srpskih mladih kuglaÅ¡ica i kuglaÅ¡a protiv MaÄarske u nedelju u Banji JunakoviÄ

Mlade reprezentacije Srbije (juniorske, kadetske i pionirske), pripremajući se za Šampionat sveta i Svetski kup u Rijeci od 21. do 29. maja, odigraće poslednji i najjači kontrolni meč sa vršnjacima iz Mađarske u nedelju 15. maja na kuglani u Banji Junaković.

Mlade reprezentacije Srbije (juniorske, kadetske i pionirske), pripremajući se za Šampionat sveta i Svetski kup u Rijeci od 21. do 29. maja, odigraće poslednji i najjači kontrolni meč sa vršnjacima iz Mađarske u nedelju 15. maja na kuglani u Banji Junaković.

Selektor Vojko Pavlović (juniori), Julijana Vukadinović (juniorke), Ljubisav Perišić (kadeti i pioniri) i Ljubomir Štetin (kadetkinje i pionirke) odredile su ove sastave:

Juniori: Vilmoš Zavarko (Sport, podbrezova), Aleksandar Milinković (Niš put), Robert Ernješi (Senta), Slobodan Simonović (Banat), Dalibor Popov (Banat), Miloš Simijonović (Rudar, Kostolac), Norbert Mesaroš (Kanjiža), Radovan Vlajkov (Banat)

Kadet: Milorad Vojnović (Vojvodina, Bačko Gradište).

Pionir: Marko Antić (Sloven, Ruma).

Juniorke: Livia Santo (Pionir), Marijana Čisar (Junaković), Marija Gajin i Isidora Šibul (SPC Vojvodina), Biljana Vujackov (Jedinstvo, Novi Bečej), Gordana Golušin („Toza Marković“, Kikinda), Daliborka Nenadov (Kristal, Zrenjanin) i Jelena Petrović (Banat)

Kadetkinja: Milana Pavlic (Junaković).

Pionirka: Hermina Lukač (Vojvodina Bačko Gradište).

U pripremnom periodu, reprezentacije su odigrale i prijateljske mečeve protiv vršanjaka iz Rumunije u Hunadoari i protiv Makedonije u Banji Junaković. Na poslednjem Svetskom kupu u Zadru 2008. pionirka Milana Pavlic osvojila je pojednačno zlato i zlato u paru sa Ivanom Anđelkovićem, a Ivan Anđelković je osvojio pojedinačnu bronzu. Na juniorskom Šampionatu sveta 2008. u Zadru Srbija je bila najuspešnija nacija sa sedam medalja - četiri zlatne ( Jelena Anđelković – pojedinačno, Vilmoš Zavarko – kombinacija, Vilmoš Zavarko – pojedinačno i par Vilmoš Zavarko – Miloš Radojičić), jedno srebro (muška juniorska reprezentacija) i dve brozne (Jelena Anđelković – kombinacija i ženska juniorska reprezentacija).

Na sednici Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije u Beogradu prihvaćen je izveštaj o dosadašnjim pripremama i određeno vođstvo za Rijeku, koje je smanjeno zbog teške finansijske situacije u KSS. Vođa delegacije biće Uroš Dragojlović predsednik KSS, u delegaciji su i Milan Ostojić predsednik Disciplinske komisije KSS i Branimir Vasić predsednik Komisije za informisanje KSS.

Članovi UPO KSS su prihvatili predlog da se za još izvesno vreme pomeri odluka o obaveznom igranju na „pločama“ za klubove ispod Super liga Srbije, jer se još nisu stekli uslovi, pogotovo u Centralnoj Srbiji, da se pređe na modernije kuglane jer ih nema dovoljno. Usvojeni su svi izveštaji i verifikovani rezultati u ovogodišnjim ligama, kao i završni račun i finansijski izveštaj za 2009. Kamp KS Srbije održaće se u Vrbasu u toku leta, direktor će biti selektor seniorske reprezentacije Srbije Miloš Ponjavić, a ovu akciju KSS realizuje u okviru programa Ministarstva omladine i sporta Srbije. Reprezentativac Goran Čaluković pismeno se žalio zbog izostavljanja sa spiska stipendista (KSS ima 11 zaslužnih sportista a deset stipendija), koji je napravljen na osnovu internih kriterijuma KSS usvojenih od UO KSS.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

kuglanje, banja junakovic, pripreme

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed