Negovanje tradicije kao mogućnost zapošljavanja u seoskim sredinama

Kula, 11. Novembar 2009. PR Objave: Obaveštenje -

Negovanje tradicije kao moguÄnost zapoÅ¡ljavanja u seoskim sredinama

Nakon velikog odziva za kurs grnačarije i ukrasne keramike koji se realizovao u okviru projekta "Obuka mladih u ruralnim sredinama za etno manofakturu" Udruženje žena "Veliko srce" početkom decembra ove godine će započeti realizaciju projekta "Negovanje tradicije kao mogućnost zapošljavanja u seoskim sredinama".

Naime, Biljana Leovac predsednica UO Udruženja žena "Veliko srce" potpisala je 3.11.2009. godine u Izvršnom veću Vojvodine Ugovor sa pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova kojim su ovom udruženju odobrena sredstva u iznosu od 200.000.00 dinara. Cilj projekta je pomoć pri zapošljavanju, kroz obuku za pokretanje sopstvenog posla, za izradu tkanih radova i suvenira sa etno motivima. –  Podsetiću vas da su nam i u 2008. godini odobrena sredstva u visinu od 1.100.000.00 dinara za projekat "Obuka mladih u ruralnim sredinama", kao i za projekat javnih radova "Čuvanje multikulturalne tradicije i izrada suvenira" u visioni od 950.000.00 donara. Ovim projektom zapravo omogućavamo usavršavanje žena koje su se obučile za kurs grnčarije i ukrasne keramike da rade neke komercijalne proizvode, kao i da im se pruži šansa da se ekonomski osnaže. Ovakvim aktivnostima  podstičemo unapređenje položaja, ali i afirmišemo stvaralaštvo žena na selu – kaže Biljana Leovac.

Nakom završene obuke planira se promocija projekta u vidu promotivne izložbe žena koje su izradile proizvode tokom obuke i izrada brošure koja bi prikazala sve ono što su radile tokom projekta. Projekat treba da omogući lakše prevazilaženje ekonomske krize angažujući žene da kroz izradu traženih etno i grnčarskih  proizvoda i primenom ostalog stečenog znanja tokom realizacije ovog projekta, a ujedno i negujuci tradiciju, obezbede dodatak kućnom bužetu kroz formiranje kućnih radionica.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje žena Veliko srce
Adresa: M. Tita 246
Grad: Kula 25230
e-mail: leovac@sezampro.rs
Web: www.velikosrce.org.rs
Tel: 061/ 11-294-08

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Job Fair 2019 - Tvoja karijera počinje ovde!

Sajam poslova i stručnih praksi „Job Fair - Tvoja karijera počinje ovde!" organizuje Udruženje... Više...

Ostavi CV! Lansiraj svoju karijeru!

Pozivamo vas da budete deo najvećeg sajma zapošljavanja i edukacije Career Days! Sajam će se održati... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed