Stigao kristalni globus u Beograd

Beograd, 30. Oktobar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Stigao kristalni globus u Beograd

Srpski strelci, učesnici finala Svetskog kupa u kineskom gradu Vuksi doputovali su u Beograd. Lidija Mihajlović je osvojila prvo mesto i kristalni globus Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) u gađanju MK puškom 3 puta 20 metaka oborivši i svoj državni rekod sa finalom (689 krugova), Damir Mikec je bio deveti MK pištoljem, dok je Stevan Pletikosić osvojio deseto mesto MK puškom 3 puta 40 metaka.

Malu ali trofejnu ekspediciju koju je vodio selektor Zoran Stojiljković, na aerodromu su dočekali članovi UO SS Srbije potpredsednik kluba Niš za koji gađa Lidija Mihajlović Dragoslav Bata Milošević i Zvoinko Šabanović direktor kluba Novi Sad, generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, stručni saradnici u SS Srbije proslavljeni olimpijci Goran Maksimović i Srećko Pejović, reprezentativci iz Novog Sada Nemanja Mirosavljev  i Dragan Marković, tehnički sekretar SS Srbije Marija Petrović i drugi prijatelji streljačkog sporta.

Po tradiciji otvorna je i flaša šampanjca, a Lidija Mihajlović je dobila i bukete cveća.

- Ovo mi je najveći uspeh u karijeri, pre dve godine sam u Bangkoku osvojila mali kristalni globus za drugo mesto i bila sam i malo ljubomorna na pobednike koji su se slikali sa onim velikim trofejima... Obećala sam sebi da ću i ja jednog dana pozirati kao oni - rekla je Lidija Mihajlović koja je u ručnom prtljagu donela trofej umotan u jaknu da se ne razbije . – U Vuksiju sam na dva treniga bila jako loša, ali sam brzo shvatila da je u pitanju nova puška, pa smo je malo doterali i naštelovali i bilo je odlično, posebno u finalu, gde skoro da nisam imala loš hitac. Postavila sam i lični rekord od 197 krugova u stojećem stavu i takođe lični rekord finalne serije do 103 kruga. Lep je i osećaj i kada dobrim pogotkom umiriš publiku koja je navijala za svoju šampionku Du Li.

Selektor Zoran Stojiljković, koji je i trener Lidije Mihajlović u Nišu, obično veoma teško doživljava i preživljava njena finala. U Vuksiju, kaže, bio je "ladan kao špricer":

- Kada je počela da ređa centre, bilo je toliko dobro da sam u jednom trenutku pomislio da se automat na meti pokvario. Sa maksimalnih 10,9 krugova četvrtim metkom izbila je  na čelo i tu sam se jedino uplašio da ne počne da greši. Međutim, majstorski je završila finale, aplaudirali su joj i Kinezi. Posle smo se šalili da oni imaju Du Li, a Srbi Li Du...

Damir Mikec je priželjkivao ulazak u plej of MK pištoljem, ostao je "kratak" za dva kruga (556):
- Dve loše serije, peta i šesta su me koštale plasmana u plej of. Imao sam u poslednjoj 88 krugova sa jednom sedmicom. Osetila se pauza od Prvenstva Evrope u julu, nisam imao dovoljno snage za završnicu - istakao je Mikec.

Stevan Pletikosić je završio na desetom mestu sa 1.1159 krugova. Loš stojeći stav (377) pokvario je plasman:

- Bilo je teško vreme za gađanje, vetar je bio jak i menjao je pravac. Gađao sam poslednjeg dana i vremenska razlika je uticala da osetim i umor. U celini, bilo je slabije od onoga što sam očekivao i koliko trenuto vredim - objektivan je bio Pletikosić.

Za Lidiju Mihajlović i Zorana Stojiljkovića Skupština grada Niša prirediće prijem u ponedeljak 2. novembra u 18 časova.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Postavljen je novi svetski rekord: Od Dakra do Moskve za 3 dana, 4 sata i 54 minuta

Ekipa Rainera Zietlowa je vozilom Volkswagen Amarok V6 TDI, koji je bio opremljen Goodyearovim pneumaticima... Više...

BeotelNet i RTS oborili rekorde u emitovanju videa preko interneta za vreme Olimpijade

Za vreme 31. letnjih Olimpijskih igara BeotelNet i RTS su oborili rekorde u prenosu digitalnog sadržaja... Više...

Rainer Zietlow postavio novi svetski rekord: put kroz Evro-Aziju prešao je automobilom za šest dana, devet sati i 38 minuta

Ekipa Rainera Zietlowa je put dug 15.200 kilometara od kraja Rusije do kraja Portugalije prešla... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed