Peta etapa Tur avenira

Subotica, 10. Septembar 2009. PR Objave: Saopštenje -

Peta etapa Tur avenira

Gabor Kasa 20 – godišnji srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka, stigao je na cilj pete etape "Tur avenira" ("Trke nada") u Francuskoj na 36. mestu sa devet sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Nikolasa Kastroveha (Španija) i pokvario poziciju u generalnom plasmanu za pet mesta. Sa desetog pao je na 15. i ima 1,43 minuta slabije vreme od vlasnika žute majice Francuza Žilijena Berara (Francuska "B").

Koliko je trka uzbudljiva pokazuje podatak da  Kasu deli samo 16 sekundi od treće pozicije u generalnom plasmanu, a da drugoplasirani Romen Sikar (Francuska "A") ima samo sekundu slabije vreme od Berara!

Petu etapu od 166 kilometra najbrže je prevezao Španac Nikolas Kastroveho zabeleživši vreme od 3:52,03 časova i trijumfovao u sprintu grupe od 11 biciklista. Drugo mesto propalo je Nikiju Ostergardu (Belgija), a treće Slovencu Blažu Furdiju. Posle grupe od 11 biciklista, došla su dva vozača sa četiri sekunde zaostatka i zatim grupa od 70 biciklista, u kojoj je bio i Kasa, sa devet sekundi zaostatka.

Berar u generalnom poretku vodi sa 19:08,10 časova, sekundu manje na drugoj poziciji ima Sikar (obojica Francuska) dok je treći Troels Roning  Vinter (Danska) sa 1,26 minuta slabijim vremenom.  U bodovanju ekipa vodi Francuska "A", Kasina mešovita internacionalna selekcija "Biciklistički centar UCI", sastavljena od stipendista Međunarodne biciklistčke unije (UCI) koji su već nekoliko meseci u trening centru UCI u Eglu kraj Lozane je, odličina, četvrta!  Kasa je najbolje plasirani vozač u svojoj ekipi, osmi je u bodovanju za brdske ciljeve i 23. u plasmanu na prolaznim ciljevima. "Tur Avenir" se boduje za svetski "Kup nacija" za bicikliste do 23 godine i ima devet etapa.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Spartak
Adresa: Lenjinov park 12
Grad: Subotica 24000
Tel: +381 (0) 24 571 235

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear ponovo na auto trkama

Posle trinaest godina predaha Goodyear se vratio na međunarodnu scenu trka sportskih automobila.... Više...

Goodyear je ekskluzivni dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

Svi učesnici Evropskog prvenstva FIA u trkama kamiona će se sledeće tri godine takmičiti isključivo... Više...

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mana i svetsko prvenstvo FIA WEC

Sa novom serijom trkačkih pneumatika razvijenih za svetsko prvenstvo FIA World Endurance Championship... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed