Kasa pobedio na dva brdska i jednom prolaznom cilju u Francuskoj

Subotica, 09. Septembar 2009. PR Objave: Objava -

Kasa pobedio na dva brdska i jednom prolaznom cilju u Francuskoj

Mladi srpski reprezentativac Gabor Kasa (20 godina) pobedio je na dva brdska cilja (132. i 135. klometar) u četvrtoj etapi "Tur avenira" ("Trke nada") u Francuskoj, kao i jednom prolaznom cilju (156. kilometar) i osvojio je i treće mesto na prolaznom cilju na 139. kilometaru i zahvaljujući bonifikaciji za ove plasmane popeo se sa 29. mesta na deseto mesto u generalnom poretku.

Trenutno je i najbolje plasirani vozač u svom mešovitom internacionalnom timu "Bicklistički centar UCI" sastavljenom od stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) koji već nekoliko meseci borave u trenažnom centru UCI u Eglu kraj Lozane.

U etapi od 189 kilometra pobedio je stigavši solo Troels Roning Vinter (Danska) postigavši vreme 4:40,20 časova. Amerikanac Peter Štetina stigao je drugi sa sedam sekudni zaostatka, a u sprintu grupe  od 90 bicklista  treće mesto osvojio je Janik Martinez (Francuska "A"). U ovoj grupi bio je i Kasa na 57. mestu.

Žutu majicu nosi i Žilijen Berar (Francuska "B") sa vremenom 15:15,18 časova, drugi je Romen Sikar (Francuska "A") sa sedam sekundi slabijim vremenom a treći je Troels Roning Vinter (Danska) sa 1,21 minut zaostatka.  Kasa na desetoj poziciji ima 1,43 minuta slabije vreme.

- Zadovoljan sam kako sam vozio u ovoj etapi – rekao je Kasa – Bio sam i u jednom dobrom begu sa Nemcem Degenkolbom, zajedno smo vozili blizu 60 kilometra, ali smo ulovljeni u završnici etape.

U plasmanu sprintera vodi Marko Kump (Slovenija), Kasa je 23. sa 13 poena. U bodovanju za brdske ciljeve vodi Berar, Kasa je sedmi sa devet poena. Trka se boduje za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine i završava se 13. septembra.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički klub Spartak
Adresa: Lenjinov park 12
Grad: Subotica 24000
Tel: +381 (0) 24 571 235

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Goodyear ponovo na auto trkama

Posle trinaest godina predaha Goodyear se vratio na međunarodnu scenu trka sportskih automobila.... Više...

Goodyear je ekskluzivni dobavljač pneumatika za evropske trke kamiona

Svi učesnici Evropskog prvenstva FIA u trkama kamiona će se sledeće tri godine takmičiti isključivo... Više...

Goodyear najavljuje povratak na 24 sata Le Mana i svetsko prvenstvo FIA WEC

Sa novom serijom trkačkih pneumatika razvijenih za svetsko prvenstvo FIA World Endurance Championship... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed