Kancelariji za mlade potrebni anketari

Beograd-Obrenovac, 08. Septembar 2009. PR Objave: Poziv -

Kancelariji za mlade potrebni anketari

Kancelarija za mlade Gradske opštine Obrenovac u procesu izrade Lokalnog akcionog plana za mlade, sprovodi istraživanje o potrebama, interesovanju i stavovima mladih u Obrenovcu. Za realizaciju istraživanja su potrebni anketari, tako da zainteresovani da pomognu mogu doći 8. septembra u 10 časova u Galeriju Doma kulture kada se oraganizuje instruktivni trening ili se javiti na telefon ili mejl Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac.

Akcioni plan predstavlja dokument kojim će se sprovoditi briga za mlade i treba da bude usvojen od strane lokalne vlasti, a izrađen u partnerstvu sa svim odgovornim stranama u cilju održivosti, transparentnosti i demokratičnosti procesa njegovog donošenja. Naš interes je da sve jedinice lokalne samouprave, sva udruženja građana i ostali subjekti društvene zajednice, poput podmladaka političkih stranaka, nevladinih omladinskih organizacija, neformalnih grupa i organizacija mladih i za mlade, ustanova, institucija i medija, međusobnom saradnjom i zajedničkim delovanjem doprinesu postizanju zajedničkih ciljeva:
- Definisati zadatke pojedinih resora, nadležnih tela, uprava, organizacija i ustanova u ispunjenju međunarodnih, moralnih, ustavnih i zakonskih obaveza vezanih za mlade.
- Poboljšati kvalitet života mladih, uvažavajući njihove interese, a prema evropskim standardima i uspešnim iskustvima iz regiona, uključiti što veći broj mladih u procese odlučivanja, naročito o potrebama i problemima mladih i podmladiti upravljačke strukture društva.
- Mobilisati sve potencijale u društvu, posebno mlade i najkreativnije članove zajednice, za stvaranje novih materijalnih i duhovnih vrednosti, za otvoreni i samoodrživi razvoj, aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija i razvitka demokratskog društva i pravne države, stvaranjem uslova za afirmaciju mladih u opštini, smanjiti njihovo iseljavanje, izgraditi konstruktivan i partnerski odnos sa omladinskim nevladinim organizacijama i jedinicama lokalne samouprave u ostvarivanju ciljeva za dobrobit mladih ljudi u društvu.

U vremenu brzih ekonomskih i društvenih promena zalažemo se za politiku naklonjenu mladima, oslobođenu predrasuda i stereotipa, koja će da koristi porodici, zajednici i društvu. Kao što mlade treba uključiti u planiranje i pružiti im uslugu, politika za mlade treba da dotakne probleme koji otežavaju pristup tim uslugama i traži potkrepljenje u detaljnim istraživanjima i političkoj volji.

Utvrđene su strateške oblasti delovanja za mlade u opštini Obrenovac:
- Obrazovanje
- Kultura, sport i rekreacija
- Slobodno vreme, aktivizam i volonterizam
- Zapošljavanje
- Socijalna politika
- Informisanje i mobilnost
- Aktivno učešće mladih u donošenju odluka
- Zdravlje i ekologija
- Bezbednost.
PODACI O FIRMI

Naziv: Kancelarija za mlade opštine Obrenovac
Adresa: Kralja Aleksandra Prvog 5
Grad: Beograd-Obrenovac 11500
e-mail: kzm.obrenovac@yahoo.com
Web: www.obrenovac.rs
Tel: 0118724025

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

2019. godina opravdanog optimizma - Rast plata kao deo investicionog ciklusa i poslovne stabilnosti

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom IPSOS Strategic... Više...

Goodyear će u svemirskoj stanici proučavati reakciju materijala

Goodyear namerava da na Međunarodnoj svemirskoj stanici u drugoj polovini ove godine testira reakcije... Više...

Percepcija 2018. kao dobre godine za razvoj MSP sektora - Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine

Rezultati istraživanja, koje je ProCredit banka u saradnji sa istraživačkom agencijom GfK sprovela... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed