9. Internacionalni festival uličnih svirača

Novi Sad, 05. Septembar 2009. PR Objave: Najava -

9. Internacionalni festival uliÄnih sviraÄa

Internacionalni festival uličnih svirača – IFUS 2009, održaće se po deveti put, u periodu od 8 – 12 septembra. U pet festivalskih dana, na više lokacija u centru grada, od Pozorišnog trga do Dunavskog parka nastupiće preko četiri stotine učesnika iz Francuske, Italije, Čilea, Engleske, Brazila, Senegala, Nemačke, Japana i Argentine i Srbije.

Izuzetna raznovrsnost programa ostaje najvažnija karakteristika Festivala, koji će i ove godine stvoriti veliku količinu dobrog raspoloženja na jedan nov i originalan način. Festival predstavlja veliku radionicu umetnosti i zabave na otvorenom prostoru, u okviru koje  koje se susreću najrazličitije kulture i bliske i daleke.

Izuzetno bogat festivalski program će i ove godine zadovoljiti najrazličitiju publiku, koja će imati priliku da se susretne sa: komičnim duvačkim orkestrom Pappazzum iz Italije, svetski poznatim akrobatama iz Čilea, virtuozima na kori i bubnjevima iz Senegala i Italije. I ove godine publika će uživati u performansima plesa u vazduhu, koje će izvoditi čuvena akrobatkinja Eli Rudizuli iz Italije. Biće tu i marionetista iz Japana, muzički klovnovi iz Engleske, kao i autentična tango grupa iz Buenos Airesa i mnogi drugi umetnici iz inostranstva. I domaću scenu predstavljaće muzičke grupe, solisti i orkestri, najrazličitijih žanrova, između ostalih "Amaro del" iz Beograda, "Lost Propelleros" iz Novog Sada, "Gyass band" iz Subotice. Najmlađe posetioce Festivala zabavljaće Kreativni studio "Čarolija", dečiji hor "Zvončići" i orkestar "Bajićevi mali gudači" dok će se ljubiteljima izvorne muzike i starih običaja predstaviti KUD "Vila" iz Novog Sada a oni koji preferiraju moderan zvuk prisustvovaće nastupima Milana Mumina i grupe Undercover maniacs...

Ovogodišnji Festival biće dopunjen susretom pripovedača iz Senegala, Vijetnama i Srbije, koji će autentičan način kroz priče, bajke i uspavanke predstaviti ovu drevnu veštinu. Takođe, u okviru dodatnih sadržaja, Festival nastavlja saradnju sa Astronomskim društvom Novi Sad, kao i sa Aero klubom Novi Sad.

Najveća atrakcija ovogodišnjeg Festivala biće velika karnevalska povorka, u utorak 8. septembra,  koja će se kretati od Mosta "Duga", kroz Bulevar Mihajla Pupina do Trga slobode, gde će uslediti svečano otvaranje. U karnevalskoj povorci, koja je prošle godine okupila dvadeset hiljada posetilaca, učestvovaće veliki broj muzičara, klovnova, žonglera, akrobata i plesača iz zemlje i inostranstva. Međutim, to je ujedno prilika i da građanstvo izrazi svoj talenat i postane protagonista Festivala.

Organizator Festivala je Centar za kulturnu animaciju, Novi Sad, pokrovitelj je Grad Novi Sad a suorganizator je Turistička organizacija Grada Novog Sada.PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za kulturnu animaciju
Adresa: Katolička porta 2/3
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: ckans@nadlanu.com
Web: www.cekans.org.rs
Tel: 381 (0)21 42 02 21

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Heineken organizuje besplatan prevoz za NOVI elektronski festival - Heineken Dance park

HEINEKEN Srbija i Dance Park obezbedili su besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Dance Park... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

X Međunarodni festival kulture "RUSKO CVEĆE"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed