Nedelja dojenja

Beograd, 03. Avgust 2009. PR Objave: Saopštenje -

Nedelja dojenja

Udruženje RODITELJ jučerašnjom manifestacijom u Tašmajdanskom parku, uz prisustvo velikog broja roditelja i dece, obeležilo je četvrti put za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji. Svi koji podržavaju dojenje na manifestaciji imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ.

Akcija je održana uz podršku Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za zdravstvo, Gradskog Sekretarijata za dečiju zaštitu  i Opštine Stari Grad, a uz pokroviteljstvo ZLATIBOR VODE.

Svetska nedelja dojenja se obeležava svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta.

Ovogodišnja akcija Udruženja Roditelj  pod nazivom "Dojenje-spasonosno u kriznim situacijama!Da li ste spremni?" ima za cilj da ukaže na vitalnu ulogu dojenja u kriznim situacijama širom sveta, naglasi potrebu za aktivnom zaštitom i podrškom dojenju kako pre, tako i za vreme kriznih situacija, informiše majke, zastupnice i savetnice dojilja, zajednice, zdravstvene radnike, Vlade, donatore i medije kako i na koji način mogu da aktivno pruže podršku dojenju koje ponekad može biti spasonosno za veliki broj dece tokom različitih kriznih i vanrednih situacija.

Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su UNICEF, Beluga, Dexyco, Frikom, Pozorištance Ćira, Masel i medijski prijatelji: Adria media sa izdanjima Mama, Trudnoca, Story i Lisa, RTV Studio B, Radio S I Radio DedalPODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Na zahtev gledalaca repriza emisije "Posle ručka" koja je potresla celu Srbiju, pokrenula državni aparat i okrenula novi list u aferi kradenih beba

Emisija "Posle ručka" je prva i jedina emisija u Srbiji u kojoj je otvoreno pričano o aferi kupovine... Više...

Bebe uživale u "zajedničkom obroku" na Zemunskom keju

Na današnjoj manifestaciji pod nazivom "Dojite sa ponosom" na Zemunskom keju, Udruženje RODITELJ... Više...

Centralna manifestacija obeležavanja Svetske nedelje dojenja 2012

U nedelju, 05. avgusta 2012. godine održaće se manifestacija "Dojite sa ponosom", koju Udruženje... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed