Gradske stipendije za 150 srednjoškolaca

Beograd, 22. Juli 2009. PR Objave: Saopštenje -

Gradske stipendije za 150 srednjoškolaca

Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Komisija za izbor talentovanih srednjoškolaca i studenata objavili su konačne rang-liste o dodeli 309 stipendija talentovanim srednjoškolcima i studentima u 2009. godini. Srednjoškolcima će biti dodeljeno 150 stipendija (31 za umetničke i 119 za ostale škole), a studentima 159 (94 prirodno-matematičkih, 46 društvenih i 19 stipendija umetničkih visokoškolskih ustanova). Ove godine iz gradskog budžeta za stipendije će biti izdvojeno 66 miliona dinara.

Studenti će mesečno dobijati po 17.000, a srednjoškolci po 15.000 dinara, a biće im isplaćene retroakrivno od 1. januara.

Sa željom da podrži najbolje među najboljima, grad je još 2004. godine počeo da realizuje Program podrške talentovanim srednjoškolcima i studentima.

Na konkursu su mogli da učestvuju redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,7 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa. Osvojene nagrade sa međunarodnih i domaćih takmičenja i olimpijada nisu bile uslov, ali su od značaja za dobijanje stipendija jer ih komisija posebno boduje.

Na konkursu su imali pravo da učestvuju studenti koji se školuju na budžetu, koji su upisali najmanje treću godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina i drugo pravno i fizičko lice, koji imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, kojima je prosečna ocena najmanje 9,2, koji nisu gubili nijednu godinu, kao i oni koji su položili sve ispite iz prethodnih godina.PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za proučavanje informacionih tehnologija
Adresa: Masarikova 5/16
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@mingl.org
Tel: +381 11 30 65 830

Više...

Ključne reči

studenti, stipendije, srednjoskolci

POVEZANI SADRŽAJI

Otvorene su prijave za drugi po redu AIBG - studentsko takmičenje na polju veštačke inteligencije

Drugi AIBG će se održati 6. i 7. decembra u Nordeus Hub-u, gde će takmičari raditi 20 časova... Više...

Studenti studentima

Interesuje te svet informacionih tehnologija? Želiš da budeš u toku sa najnovijim trendovima u... Više...

Kompanija EKO Serbia dodelila stipendija za pet najboljih studenata - Treća generacija postdiplomaca spremna za master studije u Grčkoj

Poslovna Grupacija Hellenic Petroleum, čija je članica EKO Serbia, treću godinu za redom dodelila... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed