Blagodeti palanačke vode

Smederevska Palanka, 22. Juli 2009. PR Objave: Poziv -

Blagodeti palanaÄke vode

Na osnovu višegodišnjeg iskustva potvrđeno je lekovito dejstvo termomineralne vode u lečenju zglobnog i vanzglobnog reumatizma, posle traumatskih stanja, preloma ali i kod kožnog oboljenja, psorijaze. Pozivaju se zainteresovani za investiranje u proširivanje smeštajnih kapaciteta, pa pomognu u prevazilaženju ovih problema.

Rukovodstvo Opštine Smederevska Palanka aktivno radi na unapređenju turizma, koji je kao privredna delatnost do sada bio potpuno zapostavljen. Posebno se obraća pažnja i to u delu zdravstveno-rekreativnog turizma, oslanjajući se na prirodne potencijale, u prvom redu termomineralnu vodu Palanačkog Kiseljaka čija su lekovita svojstva malo poznata široj javnosti, a  uklapa se u prostorni plan Republike Srbije.

Na osnovu kompletne fizičko-hemijske analize mineralne vode u Smederevskoj Palanci, i stručnog mišljenja o njenoj terapijskoj vrednosti izvršenoj od strane stručne službe za banleoklimatologiju Instituta za rehabilitaciju Beograd, voda je svrstana u kategoriju hipertermalnih voda, sa izmerenom temperaturom od 50 stepeni Celzijusa. Pripada grupi dobro mineralizovanih voda. Po svojim fizičko-hemijskim svojstvima, voda pripada kategoriji natrijum-hidrokarbonatnih, litijumskih, fluornih, slabo sulfidnih hipertermi. Na osnovu našeg višegodišnjeg iskustva potvrđeno je njeno lekovito dejstvo u lečenju zglobnog i vanzglobnog reumatizma, posle traumatskih stanja, preloma ali i kod kožnog oboljenja, psorijaze.

Trenutno se radi na prevazilaženju problema u nedostatku smeštajnih kapaciteta, prvenstveno osnivanjem zajedničkih firmi, gde se kao suosnivači pojavljuju Skupština Opštine i zainteresovane privatne firme.

Ostali sadržaji prilagođavaju se aktivnostima usmerenim u pravcu razvoja turizma.PODACI O FIRMI

Naziv: SO Smederevska Palanka
Adresa: Vuka Karadžića 25
Grad: Smederevska Palanka 11420
Web: www.smed-palanka.rs
Tel: 026/221-724

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Voda u Obrenovcu ispravna za piće

Na osnovu rezultata GZZJZ i obaveštenja republičkog sanitarnog inspektora doktorke Milke Mileusnić... Više...

Voda vrhunskog kvaliteta pod privatnom robnom markom METRO-a "aro"

U januaru 2010. godine kompanija METRO Cash & Carry Srbija obogatila je ponudu za svoje profesionalne... Više...

12 tona muzike: konceptualni muzičko - ekološki projekat

U subotu, 12.12. u 21 časova, u UK "Vuk Karadžić", održava se konceptualni eko koncert "12 TONA... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed